- Demonstration af boblebad på udstillingen Hus og Have i Forum
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:00:43.210 --> 00:01:31.540 En vældig 2 00:01:31.540 --> 00:01:36.580 enige, enig, enig, enig, enig, enig, enig, enig, 3 00:01:37.180 --> 00:01:39.080 enig, enig, 4 00:01:53.780 --> 00:02:09.060 enig. 5 00:04:49.310 --> 00:04:56.140 Hvor lang tid går det med at forvirre 6 00:04:56.140 --> 00:04:58.200 danserne til noget nyt, som nu fx det 7 00:04:58.200 --> 00:04:58.400 her? 8 00:04:59.640 --> 00:05:02.380 Ja, nu har vi haft takusier i cirka 9 00:05:02.380 --> 00:05:02.840 to år. 10 00:05:03.800 --> 00:05:06.380 Og i starten gik det, må jeg nok 11 00:05:06.380 --> 00:05:07.540 sige, rimelig langsomt. 12 00:05:07.700 --> 00:05:10.600 Men specielt inden for det sidste halvanden i 13 00:05:10.600 --> 00:05:12.880 går, så er det blevet koncentreret om det 14 00:05:12.880 --> 00:05:14.460 sidste halve, har der virkelig været en stor 15 00:05:14.460 --> 00:05:14.940 interesse. 16 00:05:15.740 --> 00:05:18.160 Det er ligesom blevet et ønske for folk. 17 00:05:19.640 --> 00:05:21.200 Når du siger ønske for folk, så er 18 00:05:21.200 --> 00:05:22.400 det jo et spørgsmål om velvære. 19 00:05:22.680 --> 00:05:23.860 Det er vel noget, man skal spørge dig 20 00:05:23.860 --> 00:05:24.060 om? 21 00:05:25.180 --> 00:05:27.040 Ja, det er et spørgsmål, jeg skal svare 22 00:05:27.040 --> 00:05:27.260 på. 23 00:05:29.300 --> 00:05:30.180 Hvad er velvære? 24 00:05:30.260 --> 00:05:31.700 Det er velvære at sidde dernede. 25 00:05:31.940 --> 00:05:35.680 Det er ligesom at få det behandlet på 26 00:05:35.680 --> 00:05:36.100 alle måder. 27 00:05:37.520 --> 00:05:39.260 Senere på året har folk taget meget op 28 00:05:39.260 --> 00:05:40.500 i deres velvære. 29 00:05:40.620 --> 00:05:41.840 Ja, det tror jeg, vi lige tager noget 30 00:05:41.840 --> 00:05:42.140 med velvære. 31 00:05:43.900 --> 00:05:45.460 Jamen, det har vi også noget med velvære 32 00:05:45.460 --> 00:05:46.100 at gøre det her. 33 00:05:46.100 --> 00:05:47.560 Det har jeg til højeste grad noget med 34 00:05:47.560 --> 00:05:48.220 velvære at gøre. 35 00:05:48.380 --> 00:05:49.720 I de sidste par år, eller i de 36 00:05:49.720 --> 00:05:51.400 sidste mange år, er folk jo fået utroligt 37 00:05:51.400 --> 00:05:52.760 meget op i deres egen velvære. 38 00:05:53.240 --> 00:05:57.020 De spiser sundere, og de træner, trin træner, 39 00:05:57.540 --> 00:05:59.860 og de er begyndt at købe jacuzzi klar 40 00:05:59.860 --> 00:06:00.160 også. 41 00:06:00.460 --> 00:06:03.300 For at få flødt musklerne op og få 42 00:06:03.300 --> 00:06:08.460 infiltrationerne væk, det giver altså en afspændt krop. 43 00:06:09.700 --> 00:06:11.520 Jamen, er der andre virkninger, end at man 44 00:06:11.520 --> 00:06:12.440 bliver afspændt ved det? 45 00:06:13.200 --> 00:06:14.180 Ja, du bliver afstresset. 46 00:06:14.180 --> 00:06:14.640 Afstresset. 47 00:06:15.400 --> 00:06:17.680 Det vil sige, før en topprestation, der kan 48 00:06:17.680 --> 00:06:19.700 man jo gøre ligesom de amerikanske idrætsmænd, gå 49 00:06:19.700 --> 00:06:20.500 ned i en jacuzzi. 50 00:06:21.160 --> 00:06:24.160 Efter en meget stresset dag, kan du også 51 00:06:24.160 --> 00:06:26.880 gå i en jacuzzi og føle en, ja, 52 00:06:26.940 --> 00:06:28.580 en total afsnartelighed bagefter. 53 00:06:28.760 --> 00:06:30.700 Bare 10 minutter i sådan en her, og 54 00:06:30.700 --> 00:06:31.460 så er du et menneske. 55 00:06:32.280 --> 00:06:33.980 Du sagde det før, at det betyder 40 56 00:06:33.980 --> 00:06:34.680 grader varmt vand. 57 00:06:35.380 --> 00:06:36.740 Kan man gøre det overalt? 58 00:06:37.300 --> 00:06:38.280 Ja, du fylder varmt vand i. 59 00:06:38.600 --> 00:06:40.460 Det benyttes som almindelige badekar. 60 00:06:40.760 --> 00:06:42.540 Vi har dem større end dem, der vi 61 00:06:42.540 --> 00:06:45.020 ser i bestanden her, hvor der står vand, 62 00:06:45.100 --> 00:06:46.780 der er kontinuerligt 40 grader varmt. 63 00:06:47.120 --> 00:06:49.060 Men her benyttes det som en badekar. 64 00:06:49.160 --> 00:06:50.760 Fyld varmt vand i på et bad og 65 00:06:50.760 --> 00:06:51.340 luk det ud igen. 66 00:06:52.080 --> 00:06:53.380 Er det så pumper, der sørger for, at 67 00:06:53.380 --> 00:06:54.820 resten af systemet fungerer? 68 00:06:55.120 --> 00:06:56.940 Ja, der sidder nogle store kompressor dernede, der 69 00:06:56.940 --> 00:06:57.740 sørger for alt det her. 70 00:06:59.040 --> 00:07:01.100 Og strømforbruget er 84 timer, så man kan 71 00:07:01.100 --> 00:07:02.100 ikke sige, at det er dyrt det her. 72 00:07:50.840 --> 00:07:52.800 I den vergange weekend her, der har jo 73 00:07:52.800 --> 00:07:54.820 også vildt været afholdt en stjernemøse, hvor man 74 00:07:54.820 --> 00:07:58.080 brugte præcis nye, moderne informationsting, med store tv 75 00:07:58.080 --> 00:07:58.860 -skærmer og sådan noget. 76 00:07:58.960 --> 00:07:59.920 Hvornår går I over til det her? 77 00:08:00.320 --> 00:08:01.600 Det tror jeg aldrig nogensinde, vi går over 78 00:08:01.600 --> 00:08:04.300 til, fordi jeg mener, at boligen er så 79 00:08:04.300 --> 00:08:06.140 seriøst et emne, så det må kunne bære 80 00:08:06.140 --> 00:08:08.320 sig selv uden skøjleunderholdning. 81 00:08:09.600 --> 00:08:11.140 Hvor mange mennesker tror I, der kommer her 82 00:08:11.140 --> 00:08:11.460 i koren? 83 00:08:12.100 --> 00:08:14.060 Efter åbningsdagen af bømmen, der tror vi ender 84 00:08:14.060 --> 00:08:15.940 et sted mellem 32.000 og 35.000 85 00:08:15.940 --> 00:08:17.120 mennesker på de fem dage her. 86 00:08:19.320 --> 00:08:21.500 Og hvor stort er udstyrsområdet her? 87 00:08:22.060 --> 00:08:25.160 Der er standareal på 2.000 kvm, og 88 00:08:25.160 --> 00:08:27.000 så er der cirka 1.500 kvm gange, 89 00:08:27.080 --> 00:08:30.140 så 3.500 kvm fylder forum, som den 90 00:08:30.140 --> 00:08:30.840 er bygget op i år. 91 00:08:31.580 --> 00:08:32.419 Hvor mange udstiller er der? 92 00:08:32.780 --> 00:08:34.020 Rundt regnet 150. 93 00:08:35.100 --> 00:08:36.520 Har I noget tal på, hvor mange der 94 00:08:36.520 --> 00:08:37.440 kommer, og er det inde på Roskilde? 95 00:08:39.340 --> 00:08:40.700 Jeg ved da i hvert fald konkret, der 96 00:08:40.700 --> 00:08:43.880 er noget med fire eller fem udstillere, der 97 00:08:43.880 --> 00:08:46.900 er fra Roskilde og ommer an. 98 00:08:47.440 --> 00:08:48.880 Men der er mange af de ting, der 99 00:08:48.880 --> 00:08:50.320 i øvrigt er her, som også har en 100 00:08:50.320 --> 00:08:51.900 forhandler i Roskilde, selvom han måske ikke er 101 00:08:51.900 --> 00:08:52.320 med her. 102 00:08:52.960 --> 00:08:54.020 Hvis vi tager rundt på Messe, så kan 103 00:08:54.020 --> 00:08:55.420 vi også se, hvad der ligeså gælder over 104 00:08:55.420 --> 00:08:56.000 dem på Roskilde. 105 00:08:56.300 --> 00:08:56.720 Det kan vi godt. 106 00:10:25.870 --> 00:10:26.230 Det er dejligt. 107 00:10:26.230 --> 00:10:27.550 at man kan komme her. 108 00:10:30.050 --> 00:10:31.330 Det er en god luks. 109 00:10:38.190 --> 00:10:46.910 Det er vand, mand. 110 00:10:46.910 --> 00:10:47.470 Det er vand, mand. 111 00:10:59.860 --> 00:11:00.440 Det er dejligt. 112 00:11:15.880 --> 00:11:16.560 Det er vildt. 113 00:11:16.560 --> 00:11:43.570 Nu skal vi altså ... 114 00:11:43.570 --> 00:11:45.030 Det første, man lægger mærke til, når man 115 00:11:45.030 --> 00:11:46.130 kommer ind i jeres køkken, det er jo 116 00:11:46.130 --> 00:11:46.510 lukken. 117 00:11:46.850 --> 00:11:48.510 Ja, men det er jo også en dejlig 118 00:11:48.510 --> 00:11:50.450 luks, for det er nemlig lugt af dansk 119 00:11:50.450 --> 00:11:50.970 bøgetræ. 120 00:11:51.690 --> 00:11:54.370 Både på bordpladen har vi lavet bøge, og 121 00:11:54.370 --> 00:11:56.690 vi har lavet på den nye låge her, 122 00:11:57.190 --> 00:12:00.190 hvor der også er dejlige bøgetræskander på. 123 00:12:01.150 --> 00:12:02.670 Så det er noget, vi er meget glade 124 00:12:02.670 --> 00:12:04.270 for, både vi og vores kunder. 125 00:12:05.190 --> 00:12:06.450 Så det næste jeg lavede mærke til, det 126 00:12:06.450 --> 00:12:07.850 var, at jeg synes målene her er helt 127 00:12:07.850 --> 00:12:09.190 anderledes, end de plejer at være. 128 00:12:09.710 --> 00:12:11.270 Ja, men det er jo det, at man 129 00:12:11.270 --> 00:12:13.030 kan sagtens stå og lave et vældig flot 130 00:12:13.030 --> 00:12:16.530 køkken, der er stort og rummelig, men de 131 00:12:16.530 --> 00:12:18.670 fleste danske køkkener, de er sådan set i 132 00:12:18.670 --> 00:12:20.070 størrelse som det her. 133 00:12:20.750 --> 00:12:22.450 Så hvorfor ikke lave et køkken, så folk 134 00:12:22.450 --> 00:12:23.430 kan se det? 135 00:12:23.850 --> 00:12:25.370 Og den indretning, som vi har lavet her, 136 00:12:25.430 --> 00:12:28.110 den er jo sådan lidt specielt og lidt 137 00:12:28.110 --> 00:12:31.490 sjovt, fordi vores mål, vi laver simpelthen og 138 00:12:31.490 --> 00:12:34.310 indretter et køkken, så det passer folk. 139 00:12:36.110 --> 00:12:37.190 Hvorfor kalder I jer kvik? 140 00:12:38.050 --> 00:12:39.690 Det er, fordi vi er meget kvikke. 141 00:12:39.910 --> 00:12:44.170 Vi har en meget kvik leveringstid, for vi 142 00:12:44.170 --> 00:12:46.590 kan nemlig levere et køkken inden for otte 143 00:12:46.590 --> 00:12:47.070 dage. 144 00:12:47.770 --> 00:12:50.790 Så fra at folk, de får det behov 145 00:12:50.790 --> 00:12:52.970 og lysten til at få et nyt køkken, 146 00:12:53.290 --> 00:12:55.030 og til det står lige så fiks og 147 00:12:55.030 --> 00:12:56.970 færdig og dejligt som her, ja, der går 148 00:12:56.970 --> 00:12:58.050 der maksimalt otte dage. 149 00:12:58.530 --> 00:12:59.230 Det er kvikt, ikke? 150 00:12:59.390 --> 00:13:00.070 Det er kvikt. 151 00:13:00.290 --> 00:13:02.030 I eret salgsbrosyr, der står der noget om, 152 00:13:02.090 --> 00:13:03.990 at I i 1988 var udvidet med 30 153 00:13:03.990 --> 00:13:04.690 millioner kroner. 154 00:13:05.090 --> 00:13:05.950 Jeg har lige været spurgt, er I rigtig 155 00:13:05.950 --> 00:13:06.970 kloge til at gøre kartoffelskue? 156 00:13:07.730 --> 00:13:09.590 Altså, normalt så skulle man jo ikke være 157 00:13:09.590 --> 00:13:12.270 rigtig klog, når man snakker kartoffelkue, og alle 158 00:13:12.270 --> 00:13:14.370 de snakker om, at det hele går af 159 00:13:14.370 --> 00:13:14.910 prommeren til. 160 00:13:14.910 --> 00:13:16.970 Men vi har den glæde, at vi bliver 161 00:13:16.970 --> 00:13:19.830 nødt til at køre på treholdstrift for øjeblikket 162 00:13:19.830 --> 00:13:21.770 for at klare vores produktion. 163 00:13:22.310 --> 00:13:24.710 Så vi kender ikke noget til kartoffelkur i 164 00:13:24.710 --> 00:13:25.210 Quebec. 165 00:13:25.710 --> 00:13:26.910 Som ligger hvorhenne? 166 00:13:27.070 --> 00:13:28.650 Quebec, det ligger syd for Herning. 167 00:13:29.830 --> 00:13:31.990 Og mange køkkenetrøjer burde I få solgt her 168 00:13:31.990 --> 00:13:32.550 i 1988? 169 00:13:33.090 --> 00:13:34.650 Vi får solgt for ca. 170 00:13:34.710 --> 00:13:36.210 55 millioner køkkener. 171 00:13:37.010 --> 00:13:39.310 Det er det, vi budgeterede med i 1985. 172 00:13:40.130 --> 00:13:40.590 1988? 173 00:13:41.070 --> 00:13:43.210 Undskyld, i 1988. 174 00:13:43.650 --> 00:13:44.770 Og det giver I styk? 175 00:13:45.170 --> 00:13:46.730 Det giver I styk, det kan jeg ikke 176 00:13:46.730 --> 00:13:47.230 fortælle dig. 177 00:13:47.830 --> 00:13:49.090 Nej, for det er jo også enheder I 178 00:13:49.090 --> 00:13:49.330 sælger. 179 00:13:49.410 --> 00:13:50.790 Det er jo ikke selve hele køkkenet. 180 00:13:50.910 --> 00:13:52.370 Det er nemlig ikke ene køkkenet. 181 00:13:52.710 --> 00:13:55.490 Fordi vi har en meget sjov måde at 182 00:13:55.490 --> 00:13:57.190 distribuere til vores forhandlere på. 183 00:13:57.730 --> 00:14:00.590 Fordi forhandlerne de får køkkenet ud i stumper, 184 00:14:01.190 --> 00:14:04.110 og så forhandlerne, han har selv en samleforbræk 185 00:14:04.110 --> 00:14:04.490 derude. 186 00:14:04.850 --> 00:14:05.970 Det er derfor, de giver det en quick 187 00:14:05.970 --> 00:14:06.490 levering. 188 00:14:07.350 --> 00:14:08.590 Og på den måde får man også en 189 00:14:08.590 --> 00:14:10.210 meget hurtig og en meget sikker levering. 190 00:14:10.950 --> 00:14:12.350 For tit og ofte har man jo hørt, 191 00:14:12.350 --> 00:14:14.410 at når der er nogen, der køber et 192 00:14:14.410 --> 00:14:17.330 køkken, ja, så mangler der dit og dat, 193 00:14:17.590 --> 00:14:18.930 og så kan de andre håndværkere ikke komme 194 00:14:18.930 --> 00:14:19.290 videre. 195 00:14:19.730 --> 00:14:22.010 Der er køkkenforhandleren privilegeret. 196 00:14:22.270 --> 00:14:23.810 Han har selv tingene på lager. 197 00:14:24.130 --> 00:14:25.970 Så altså, man kan levere det hurtigt og 198 00:14:25.970 --> 00:14:26.570 komplet. 199 00:14:27.270 --> 00:14:28.510 Jamen, det vil da også gøre muligt, at 200 00:14:28.510 --> 00:14:30.550 forbrugeren selv, hvis han kunne, ville kunne samle 201 00:14:30.550 --> 00:14:30.990 sådan en køkken? 202 00:14:31.210 --> 00:14:32.130 Det kan forbrugeren også. 203 00:14:32.630 --> 00:14:35.290 Fordi ved det, at det bliver leveret i 204 00:14:35.290 --> 00:14:38.470 stykker ude hos forhandleren, så hvis forbrugeren selv 205 00:14:38.470 --> 00:14:41.170 vil tjene de penge, som man normalt giver 206 00:14:41.170 --> 00:14:43.070 for at få det samlet, så kan han 207 00:14:43.070 --> 00:14:43.850 selv samle det. 208 00:14:44.310 --> 00:14:48.170 Og der er selvfølgelig monteringsvejledninger og hvad hedder 209 00:14:48.170 --> 00:14:49.910 det, alt ting med, så at forbrugeren selv 210 00:14:49.910 --> 00:14:52.390 kan samle sit køkken og montere det hjemme 211 00:14:52.390 --> 00:14:52.850 hos sig selv. 212 00:14:53.470 --> 00:14:55.450 Nu demonstrerede du før en speciel ting ved 213 00:14:55.450 --> 00:14:56.050 jeres lås. 214 00:14:56.170 --> 00:14:57.430 Jamen, kan forbrugeren også klare det? 215 00:14:58.390 --> 00:15:00.550 Du demonstrerede før en speciel ting ved jeres 216 00:15:00.550 --> 00:15:02.730 lås, der kunne justere sig op og ned 217 00:15:02.730 --> 00:15:03.390 i jeres hængsler. 218 00:15:03.670 --> 00:15:03.810 Ja. 219 00:15:04.090 --> 00:15:05.410 Kan forbrugeren også klare det? 220 00:15:05.630 --> 00:15:07.050 Ja, fordi det er meget let. 221 00:15:07.050 --> 00:15:10.630 Altså vores hængsler, de kan nemlig justeres både 222 00:15:10.630 --> 00:15:12.970 op og ned og ud og ind. 223 00:15:13.590 --> 00:15:15.630 Så det vil sige, at om 25 år, 224 00:15:15.990 --> 00:15:18.830 så kan han simpelthen stadigvæk have lårene hængende 225 00:15:18.830 --> 00:15:20.730 flot og færdigt. 226 00:15:20.990 --> 00:15:21.750 Det er ikke så dårligt, vel? 227 00:15:22.250 --> 00:15:22.770 Altid. 228 00:15:23.150 --> 00:15:23.430 Okay. 229 00:16:58.400 --> 00:17:00.680 Vi så lige i køkken komme nogle forretter 230 00:17:00.680 --> 00:17:03.040 ind i ovnen her. 231 00:17:03.040 --> 00:17:05.220 Men samtidig så vi også, at der kom 232 00:17:05.220 --> 00:17:05.780 røg ud af. 233 00:17:06.020 --> 00:17:06.520 Hvorfor det? 234 00:17:06.819 --> 00:17:08.460 Det er netop fordi, at i den her 235 00:17:08.460 --> 00:17:10.920 ovn, som er en helt ny udvikling, her 236 00:17:10.920 --> 00:17:13.339 tilbereder vi fisk og grøntsager og madvarer i 237 00:17:13.339 --> 00:17:15.319 det hele taget ved hjælp af damp alene. 238 00:17:16.300 --> 00:17:18.579 Det vil sige, at vi får en meget 239 00:17:18.579 --> 00:17:22.319 mere vitaminrig, en meget mere aromagod mad. 240 00:17:22.940 --> 00:17:25.140 Vi tilbereder det skånsomt, og vi gør det, 241 00:17:25.300 --> 00:17:27.380 som kokken og andre professionelle har gjort i 242 00:17:27.380 --> 00:17:29.460 mange år, nemlig bruger damp. 243 00:17:29.580 --> 00:17:31.280 Og endda her bruger vi damp uden tryk. 244 00:17:32.020 --> 00:17:34.200 Det vil sige, at vi kan tilberede grøntsager 245 00:17:34.200 --> 00:17:36.760 og kartofler på serveringsnære service. 246 00:17:37.220 --> 00:17:40.260 Det bliver flot anrettet på et fad eller 247 00:17:40.260 --> 00:17:41.600 en tallerken, sat ind i ovnen. 248 00:17:41.880 --> 00:17:43.260 Vi lukker op og tager det ud og 249 00:17:43.260 --> 00:17:44.560 sætter det direkte ind på bordet. 250 00:17:44.840 --> 00:17:45.740 Hvordan fungerer den? 251 00:17:46.120 --> 00:17:47.780 Altså, når der er damp, der må jo 252 00:17:47.780 --> 00:17:48.380 sgu vand til. 253 00:17:49.060 --> 00:17:51.280 Det fungerer sådan set meget enkelt, nemlig at 254 00:17:51.280 --> 00:17:53.940 man har en patron heroppe, som man hiver 255 00:17:53.940 --> 00:17:54.180 ud. 256 00:17:55.000 --> 00:17:56.200 Der hælder man så vand i. 257 00:17:56.520 --> 00:17:57.700 Der kan være omkring en liter. 258 00:17:58.680 --> 00:18:00.920 Den liter vand falder ned i en steam 259 00:18:00.920 --> 00:18:02.640 -injektor nede i bunden af ovenrummet. 260 00:18:04.160 --> 00:18:06.800 Når så man sætter programmviljeren på damp alene, 261 00:18:07.400 --> 00:18:09.160 så sker der en opvarmning af dette vand 262 00:18:09.160 --> 00:18:10.680 i løbet af 2-3 minutter ved hjælp 263 00:18:10.680 --> 00:18:11.520 af to varmelemmer. 264 00:18:12.000 --> 00:18:13.900 Det vil sige, at hele ovenrummet bliver fyldt 265 00:18:13.900 --> 00:18:14.280 med damp. 266 00:18:15.200 --> 00:18:19.140 Der har vi så vores varmlåsventilationsmølle, som sørger 267 00:18:19.140 --> 00:18:21.380 for, at dampen bliver ensartet fordelt i hele 268 00:18:21.380 --> 00:18:21.820 ovenrummet. 269 00:18:22.720 --> 00:18:24.460 Nu, mens den lige var åbent et kort 270 00:18:24.460 --> 00:18:25.600 øjeblik, der lavede jeg mærke til, at der 271 00:18:25.600 --> 00:18:26.900 var rustfri stål indenfor. 272 00:18:27.860 --> 00:18:28.220 Netop. 273 00:18:28.360 --> 00:18:29.900 Det er en anden ting i forbindelse med 274 00:18:29.900 --> 00:18:31.660 damp, at her kan vi bruge rustfri stål, 275 00:18:31.700 --> 00:18:34.560 som jo er meget mere hygienisk og meget 276 00:18:34.560 --> 00:18:35.620 mere rengøringsvenligt. 277 00:18:36.240 --> 00:18:37.860 Så alt i alt har vi her to 278 00:18:37.860 --> 00:18:40.960 revolutionære ting, nemlig tilberedning af fødevarer ved hjælp 279 00:18:40.960 --> 00:18:44.160 af damp alene og et ovenrum udelukkende af 280 00:18:44.160 --> 00:18:44.800 rustfri stål. 281 00:18:45.880 --> 00:18:47.320 Du er professionel kok. 282 00:18:47.560 --> 00:18:49.260 Er det så revolutionerende at få sådan et 283 00:18:49.260 --> 00:18:50.900 komfur, som er der undskyld enormt, som vi 284 00:18:50.900 --> 00:18:51.460 lige har hørt her? 285 00:18:51.460 --> 00:18:55.260 Ja, til hjemmebrug er det meget revolutionerende. 286 00:18:55.360 --> 00:18:56.700 Man har haft det på restauranter i mange 287 00:18:56.700 --> 00:18:56.960 år. 288 00:18:58.380 --> 00:19:01.440 Men til det almindelige forbrug hjemme, er det 289 00:19:01.440 --> 00:19:03.620 revolutionerende. 290 00:19:05.580 --> 00:19:07.120 Man skal begynde at lave mad på en 291 00:19:07.120 --> 00:19:07.460 ny måde. 292 00:19:08.540 --> 00:19:09.240 På din måde? 293 00:19:09.800 --> 00:19:12.900 Nej, altså man skal udvikle sin fantasi lidt, 294 00:19:13.100 --> 00:19:14.340 men når man så ligesom har fået gang 295 00:19:14.340 --> 00:19:15.740 i den, så er det her altså bare 296 00:19:15.740 --> 00:19:16.720 måden at gøre det på. 297 00:19:17.840 --> 00:19:20.460 På din måde, mener jeg på jeres, på 298 00:19:20.460 --> 00:19:21.960 kokken, på det fagmæssige måde? 299 00:19:22.120 --> 00:19:25.340 På den måde kommer husmoren eller husfaren meget 300 00:19:25.340 --> 00:19:26.540 tættere på det, vi har gået og gjort 301 00:19:26.540 --> 00:19:27.060 i mange år. 302 00:19:28.260 --> 00:19:30.400 Du ser fordelen ved dampen. 303 00:19:30.560 --> 00:19:31.680 Hvad ser du den fordel i? 304 00:19:31.720 --> 00:19:34.620 Jeg ser det fordi, at man bevarer aromastofferne 305 00:19:34.620 --> 00:19:37.760 i grøntsager og fisk, og hvad man ellers, 306 00:19:38.320 --> 00:19:40.020 hvis det er lyst, kød, fjerkræ. 307 00:19:41.140 --> 00:19:43.940 Bevarer man altså de der aromastoffer i, som 308 00:19:43.940 --> 00:19:44.380 er vigtige. 309 00:19:44.380 --> 00:19:45.960 Det er derfor man spiser, det er også 310 00:19:45.960 --> 00:19:46.900 for at få noget smag. 311 00:19:47.660 --> 00:19:48.620 For at få nogle vitaminer. 312 00:19:48.660 --> 00:19:50.440 For at få nogle vitaminer og nogle mineraler. 313 00:19:51.120 --> 00:19:52.440 Sådan, det er derfor man gør det. 314 00:19:52.660 --> 00:19:54.240 Og så gør det jo altså ikke noget, 315 00:19:54.300 --> 00:19:55.100 at maden smager godt. 316 00:19:55.620 --> 00:19:57.040 Jamen nu så vi også det, hvor fisk 317 00:19:57.040 --> 00:19:58.840 du kom ind, det er jo noget specielt 318 00:19:58.840 --> 00:19:59.960 at komme ind bare sådan, der var jo 319 00:19:59.960 --> 00:20:00.660 ikke noget på andet. 320 00:20:00.860 --> 00:20:01.720 Der var ikke noget på noget. 321 00:20:02.040 --> 00:20:06.360 Altså er dampen ved hjælp af varmeblæserne i 322 00:20:06.360 --> 00:20:09.880 ovnen, og dampen som kommer op, bliver dampen 323 00:20:09.880 --> 00:20:14.000 cirkuleret omkring fisken, så den bliver mør og 324 00:20:14.000 --> 00:20:14.240 fin. 325 00:20:15.220 --> 00:20:17.760 Og så den saft, der er i fisken, 326 00:20:19.320 --> 00:20:21.340 får dampen til at arbejde sådan, at den 327 00:20:21.340 --> 00:20:22.120 mørner i sig selv. 328 00:20:22.220 --> 00:20:23.260 Altså det er ikke som i gamle dage, 329 00:20:23.360 --> 00:20:26.740 hvor man lavede fisk i en fiskekedel, hvor 330 00:20:26.740 --> 00:20:29.520 der forsvinder en masse af smagstoffen, ned i 331 00:20:29.520 --> 00:20:31.040 fongen, i bunden. 332 00:20:31.120 --> 00:20:32.480 Altså den forblir her. 333 00:20:32.900 --> 00:20:34.040 Den forblir i fisken. 334 00:20:34.800 --> 00:20:35.880 Og hvor lang tid skal den så have, 335 00:20:35.960 --> 00:20:36.200 når den står? 336 00:20:36.300 --> 00:20:38.020 De der små bækforeldre der, de skal ikke 337 00:20:38.020 --> 00:20:39.800 have mere end 14-15 minutter, så er 338 00:20:39.800 --> 00:20:40.360 de færdige. 339 00:20:40.940 --> 00:20:41.860 Det er spændende at smage dem. 340 00:20:42.020 --> 00:20:42.140 Ja. 341 00:20:58.240 --> 00:21:00.100 Jeg ved ikke rigtig, om jeg skal råde 342 00:21:00.100 --> 00:21:00.340 ham. 343 00:21:00.900 --> 00:21:02.520 Så er det nok til, at han skal 344 00:21:02.520 --> 00:21:05.240 tage det roligt. 345 00:21:06.620 --> 00:21:08.820 For der er nok at se til. 346 00:21:09.720 --> 00:21:13.100 Og Henrik har jo en meget stærk energi. 347 00:21:15.740 --> 00:21:20.810 Men han er jo ikke så gammel, så 348 00:21:20.810 --> 00:21:24.570 man skal ligefrem råde ham til at give 349 00:21:24.570 --> 00:21:25.070 lidt ned. 350 00:21:25.070 --> 00:21:28.470 Men så i tempoet. 351 00:21:29.010 --> 00:21:31.250 For han får nok fremdeles et vældig tempo 352 00:21:31.250 --> 00:21:32.050 på i arbejde. 353 00:21:33.930 --> 00:21:35.510 Men det er sådan, det er mere personligt. 354 00:21:35.610 --> 00:21:36.730 Så vil jeg da også råde ham til 355 00:21:36.730 --> 00:21:42.690 at søge at samle byrådet mest muligt. 356 00:21:44.450 --> 00:21:48.470 Og prøve på at placere sig i midten 357 00:21:48.470 --> 00:21:50.650 i arbejde. 358 00:21:53.840 --> 00:21:55.480 Så man kan bevare det gode forhold, der 359 00:21:55.480 --> 00:21:56.960 traditionelt har været mellem grupperne. 360 00:21:57.160 --> 00:21:57.400 Ja. 361 00:21:57.960 --> 00:21:59.180 Og der er jeg da ikke i tvivl 362 00:21:59.180 --> 00:22:03.200 om, at det er da både Henriks patientens 363 00:22:03.200 --> 00:22:06.600 almindelige ambition at ønske. 364 00:22:07.480 --> 00:22:10.800 Og jeg tror også, at han har gode 365 00:22:10.800 --> 00:22:12.680 evner til det. 366 00:22:13.600 --> 00:22:15.160 Det er nok en del af hans natur. 367 00:22:16.180 --> 00:22:17.860 Så det tror jeg ikke i og for 368 00:22:17.860 --> 00:22:18.820 sig vil være svært. 369 00:22:19.140 --> 00:22:21.820 Men der kan da komme vanskeligheder.
Serie
Dato udgivet
Emneord
Forfatter
Kommentarer