Magasinprogram 27. februar 1988

WEBVTT

1
00:00:43.210 --> 00:01:31.540
En vældig

2
00:01:31.540 --> 00:01:36.580
enige, enig, enig, enig, enig, enig, enig, enig,

3
00:01:37.180 --> 00:01:39.080
enig, enig,

4
00:01:53.780 --> 00:02:09.060
enig.

5
00:04:49.310 --> 00:04:56.140
Hvor lang tid går det med at forvirre

6
00:04:56.140 --> 00:04:58.200
danserne til noget nyt, som nu fx det

7
00:04:58.200 --> 00:04:58.400
her?

8
00:04:59.640 --> 00:05:02.380
Ja, nu har vi haft takusier i cirka

9
00:05:02.380 --> 00:05:02.840
to år.

10
00:05:03.800 --> 00:05:06.380
Og i starten gik det, må jeg nok

11
00:05:06.380 --> 00:05:07.540
sige, rimelig langsomt.

12
00:05:07.700 --> 00:05:10.600
Men specielt inden for det sidste halvanden i

13
00:05:10.600 --> 00:05:12.880
går, så er det blevet koncentreret om det

14
00:05:12.880 --> 00:05:14.460
sidste halve, har der virkelig været en stor

15
00:05:14.460 --> 00:05:14.940
interesse.

16
00:05:15.740 --> 00:05:18.160
Det er ligesom blevet et ønske for folk.

17
00:05:19.640 --> 00:05:21.200
Når du siger ønske for folk, så er

18
00:05:21.200 --> 00:05:22.400
det jo et spørgsmål om velvære.

19
00:05:22.680 --> 00:05:23.860
Det er vel noget, man skal spørge dig

20
00:05:23.860 --> 00:05:24.060
om?

21
00:05:25.180 --> 00:05:27.040
Ja, det er et spørgsmål, jeg skal svare

22
00:05:27.040 --> 00:05:27.260
på.

23
00:05:29.300 --> 00:05:30.180
Hvad er velvære?

24
00:05:30.260 --> 00:05:31.700
Det er velvære at sidde dernede.

25
00:05:31.940 --> 00:05:35.680
Det er ligesom at få det behandlet på

26
00:05:35.680 --> 00:05:36.100
alle måder.

27
00:05:37.520 --> 00:05:39.260
Senere på året har folk taget meget op

28
00:05:39.260 --> 00:05:40.500
i deres velvære.

29
00:05:40.620 --> 00:05:41.840
Ja, det tror jeg, vi lige tager noget

30
00:05:41.840 --> 00:05:42.140
med velvære.

31
00:05:43.900 --> 00:05:45.460
Jamen, det har vi også noget med velvære

32
00:05:45.460 --> 00:05:46.100
at gøre det her.

33
00:05:46.100 --> 00:05:47.560
Det har jeg til højeste grad noget med

34
00:05:47.560 --> 00:05:48.220
velvære at gøre.

35
00:05:48.380 --> 00:05:49.720
I de sidste par år, eller i de

36
00:05:49.720 --> 00:05:51.400
sidste mange år, er folk jo fået utroligt

37
00:05:51.400 --> 00:05:52.760
meget op i deres egen velvære.

38
00:05:53.240 --> 00:05:57.020
De spiser sundere, og de træner, trin træner,

39
00:05:57.540 --> 00:05:59.860
og de er begyndt at købe jacuzzi klar

40
00:05:59.860 --> 00:06:00.160
også.

41
00:06:00.460 --> 00:06:03.300
For at få flødt musklerne op og få

42
00:06:03.300 --> 00:06:08.460
infiltrationerne væk, det giver altså en afspændt krop.

43
00:06:09.700 --> 00:06:11.520
Jamen, er der andre virkninger, end at man

44
00:06:11.520 --> 00:06:12.440
bliver afspændt ved det?

45
00:06:13.200 --> 00:06:14.180
Ja, du bliver afstresset.

46
00:06:14.180 --> 00:06:14.640
Afstresset.

47
00:06:15.400 --> 00:06:17.680
Det vil sige, før en topprestation, der kan

48
00:06:17.680 --> 00:06:19.700
man jo gøre ligesom de amerikanske idrætsmænd, gå

49
00:06:19.700 --> 00:06:20.500
ned i en jacuzzi.

50
00:06:21.160 --> 00:06:24.160
Efter en meget stresset dag, kan du også

51
00:06:24.160 --> 00:06:26.880
gå i en jacuzzi og føle en, ja,

52
00:06:26.940 --> 00:06:28.580
en total afsnartelighed bagefter.

53
00:06:28.760 --> 00:06:30.700
Bare 10 minutter i sådan en her, og

54
00:06:30.700 --> 00:06:31.460
så er du et menneske.

55
00:06:32.280 --> 00:06:33.980
Du sagde det før, at det betyder 40

56
00:06:33.980 --> 00:06:34.680
grader varmt vand.

57
00:06:35.380 --> 00:06:36.740
Kan man gøre det overalt?

58
00:06:37.300 --> 00:06:38.280
Ja, du fylder varmt vand i.

59
00:06:38.600 --> 00:06:40.460
Det benyttes som almindelige badekar.

60
00:06:40.760 --> 00:06:42.540
Vi har dem større end dem, der vi

61
00:06:42.540 --> 00:06:45.020
ser i bestanden her, hvor der står vand,

62
00:06:45.100 --> 00:06:46.780
der er kontinuerligt 40 grader varmt.

63
00:06:47.120 --> 00:06:49.060
Men her benyttes det som en badekar.

64
00:06:49.160 --> 00:06:50.760
Fyld varmt vand i på et bad og

65
00:06:50.760 --> 00:06:51.340
luk det ud igen.

66
00:06:52.080 --> 00:06:53.380
Er det så pumper, der sørger for, at

67
00:06:53.380 --> 00:06:54.820
resten af systemet fungerer?

68
00:06:55.120 --> 00:06:56.940
Ja, der sidder nogle store kompressor dernede, der

69
00:06:56.940 --> 00:06:57.740
sørger for alt det her.

70
00:06:59.040 --> 00:07:01.100
Og strømforbruget er 84 timer, så man kan

71
00:07:01.100 --> 00:07:02.100
ikke sige, at det er dyrt det her.

72
00:07:50.840 --> 00:07:52.800
I den vergange weekend her, der har jo

73
00:07:52.800 --> 00:07:54.820
også vildt været afholdt en stjernemøse, hvor man

74
00:07:54.820 --> 00:07:58.080
brugte præcis nye, moderne informationsting, med store tv

75
00:07:58.080 --> 00:07:58.860
-skærmer og sådan noget.

76
00:07:58.960 --> 00:07:59.920
Hvornår går I over til det her?

77
00:08:00.320 --> 00:08:01.600
Det tror jeg aldrig nogensinde, vi går over

78
00:08:01.600 --> 00:08:04.300
til, fordi jeg mener, at boligen er så

79
00:08:04.300 --> 00:08:06.140
seriøst et emne, så det må kunne bære

80
00:08:06.140 --> 00:08:08.320
sig selv uden skøjleunderholdning.

81
00:08:09.600 --> 00:08:11.140
Hvor mange mennesker tror I, der kommer her

82
00:08:11.140 --> 00:08:11.460
i koren?

83
00:08:12.100 --> 00:08:14.060
Efter åbningsdagen af bømmen, der tror vi ender

84
00:08:14.060 --> 00:08:15.940
et sted mellem 32.000 og 35.000

85
00:08:15.940 --> 00:08:17.120
mennesker på de fem dage her.

86
00:08:19.320 --> 00:08:21.500
Og hvor stort er udstyrsområdet her?

87
00:08:22.060 --> 00:08:25.160
Der er standareal på 2.000 kvm, og

88
00:08:25.160 --> 00:08:27.000
så er der cirka 1.500 kvm gange,

89
00:08:27.080 --> 00:08:30.140
så 3.500 kvm fylder forum, som den

90
00:08:30.140 --> 00:08:30.840
er bygget op i år.

91
00:08:31.580 --> 00:08:32.419
Hvor mange udstiller er der?

92
00:08:32.780 --> 00:08:34.020
Rundt regnet 150.

93
00:08:35.100 --> 00:08:36.520
Har I noget tal på, hvor mange der

94
00:08:36.520 --> 00:08:37.440
kommer, og er det inde på Roskilde?

95
00:08:39.340 --> 00:08:40.700
Jeg ved da i hvert fald konkret, der

96
00:08:40.700 --> 00:08:43.880
er noget med fire eller fem udstillere, der

97
00:08:43.880 --> 00:08:46.900
er fra Roskilde og ommer an.

98
00:08:47.440 --> 00:08:48.880
Men der er mange af de ting, der

99
00:08:48.880 --> 00:08:50.320
i øvrigt er her, som også har en

100
00:08:50.320 --> 00:08:51.900
forhandler i Roskilde, selvom han måske ikke er

101
00:08:51.900 --> 00:08:52.320
med her.

102
00:08:52.960 --> 00:08:54.020
Hvis vi tager rundt på Messe, så kan

103
00:08:54.020 --> 00:08:55.420
vi også se, hvad der ligeså gælder over

104
00:08:55.420 --> 00:08:56.000
dem på Roskilde.

105
00:08:56.300 --> 00:08:56.720
Det kan vi godt.

106
00:10:25.870 --> 00:10:26.230
Det er dejligt.

107
00:10:26.230 --> 00:10:27.550
at man kan komme her.

108
00:10:30.050 --> 00:10:31.330
Det er en god luks.

109
00:10:38.190 --> 00:10:46.910
Det er vand, mand.

110
00:10:46.910 --> 00:10:47.470
Det er vand, mand.

111
00:10:59.860 --> 00:11:00.440
Det er dejligt.

112
00:11:15.880 --> 00:11:16.560
Det er vildt.

113
00:11:16.560 --> 00:11:43.570
Nu skal vi altså ...

114
00:11:43.570 --> 00:11:45.030
Det første, man lægger mærke til, når man

115
00:11:45.030 --> 00:11:46.130
kommer ind i jeres køkken, det er jo

116
00:11:46.130 --> 00:11:46.510
lukken.

117
00:11:46.850 --> 00:11:48.510
Ja, men det er jo også en dejlig

118
00:11:48.510 --> 00:11:50.450
luks, for det er nemlig lugt af dansk

119
00:11:50.450 --> 00:11:50.970
bøgetræ.

120
00:11:51.690 --> 00:11:54.370
Både på bordpladen har vi lavet bøge, og

121
00:11:54.370 --> 00:11:56.690
vi har lavet på den nye låge her,

122
00:11:57.190 --> 00:12:00.190
hvor der også er dejlige bøgetræskander på.

123
00:12:01.150 --> 00:12:02.670
Så det er noget, vi er meget glade

124
00:12:02.670 --> 00:12:04.270
for, både vi og vores kunder.

125
00:12:05.190 --> 00:12:06.450
Så det næste jeg lavede mærke til, det

126
00:12:06.450 --> 00:12:07.850
var, at jeg synes målene her er helt

127
00:12:07.850 --> 00:12:09.190
anderledes, end de plejer at være.

128
00:12:09.710 --> 00:12:11.270
Ja, men det er jo det, at man

129
00:12:11.270 --> 00:12:13.030
kan sagtens stå og lave et vældig flot

130
00:12:13.030 --> 00:12:16.530
køkken, der er stort og rummelig, men de

131
00:12:16.530 --> 00:12:18.670
fleste danske køkkener, de er sådan set i

132
00:12:18.670 --> 00:12:20.070
størrelse som det her.

133
00:12:20.750 --> 00:12:22.450
Så hvorfor ikke lave et køkken, så folk

134
00:12:22.450 --> 00:12:23.430
kan se det?

135
00:12:23.850 --> 00:12:25.370
Og den indretning, som vi har lavet her,

136
00:12:25.430 --> 00:12:28.110
den er jo sådan lidt specielt og lidt

137
00:12:28.110 --> 00:12:31.490
sjovt, fordi vores mål, vi laver simpelthen og

138
00:12:31.490 --> 00:12:34.310
indretter et køkken, så det passer folk.

139
00:12:36.110 --> 00:12:37.190
Hvorfor kalder I jer kvik?

140
00:12:38.050 --> 00:12:39.690
Det er, fordi vi er meget kvikke.

141
00:12:39.910 --> 00:12:44.170
Vi har en meget kvik leveringstid, for vi

142
00:12:44.170 --> 00:12:46.590
kan nemlig levere et køkken inden for otte

143
00:12:46.590 --> 00:12:47.070
dage.

144
00:12:47.770 --> 00:12:50.790
Så fra at folk, de får det behov

145
00:12:50.790 --> 00:12:52.970
og lysten til at få et nyt køkken,

146
00:12:53.290 --> 00:12:55.030
og til det står lige så fiks og

147
00:12:55.030 --> 00:12:56.970
færdig og dejligt som her, ja, der går

148
00:12:56.970 --> 00:12:58.050
der maksimalt otte dage.

149
00:12:58.530 --> 00:12:59.230
Det er kvikt, ikke?

150
00:12:59.390 --> 00:13:00.070
Det er kvikt.

151
00:13:00.290 --> 00:13:02.030
I eret salgsbrosyr, der står der noget om,

152
00:13:02.090 --> 00:13:03.990
at I i 1988 var udvidet med 30

153
00:13:03.990 --> 00:13:04.690
millioner kroner.

154
00:13:05.090 --> 00:13:05.950
Jeg har lige været spurgt, er I rigtig

155
00:13:05.950 --> 00:13:06.970
kloge til at gøre kartoffelskue?

156
00:13:07.730 --> 00:13:09.590
Altså, normalt så skulle man jo ikke være

157
00:13:09.590 --> 00:13:12.270
rigtig klog, når man snakker kartoffelkue, og alle

158
00:13:12.270 --> 00:13:14.370
de snakker om, at det hele går af

159
00:13:14.370 --> 00:13:14.910
prommeren til.

160
00:13:14.910 --> 00:13:16.970
Men vi har den glæde, at vi bliver

161
00:13:16.970 --> 00:13:19.830
nødt til at køre på treholdstrift for øjeblikket

162
00:13:19.830 --> 00:13:21.770
for at klare vores produktion.

163
00:13:22.310 --> 00:13:24.710
Så vi kender ikke noget til kartoffelkur i

164
00:13:24.710 --> 00:13:25.210
Quebec.

165
00:13:25.710 --> 00:13:26.910
Som ligger hvorhenne?

166
00:13:27.070 --> 00:13:28.650
Quebec, det ligger syd for Herning.

167
00:13:29.830 --> 00:13:31.990
Og mange køkkenetrøjer burde I få solgt her

168
00:13:31.990 --> 00:13:32.550
i 1988?

169
00:13:33.090 --> 00:13:34.650
Vi får solgt for ca.

170
00:13:34.710 --> 00:13:36.210
55 millioner køkkener.

171
00:13:37.010 --> 00:13:39.310
Det er det, vi budgeterede med i 1985.

172
00:13:40.130 --> 00:13:40.590
1988?

173
00:13:41.070 --> 00:13:43.210
Undskyld, i 1988.

174
00:13:43.650 --> 00:13:44.770
Og det giver I styk?

175
00:13:45.170 --> 00:13:46.730
Det giver I styk, det kan jeg ikke

176
00:13:46.730 --> 00:13:47.230
fortælle dig.

177
00:13:47.830 --> 00:13:49.090
Nej, for det er jo også enheder I

178
00:13:49.090 --> 00:13:49.330
sælger.

179
00:13:49.410 --> 00:13:50.790
Det er jo ikke selve hele køkkenet.

180
00:13:50.910 --> 00:13:52.370
Det er nemlig ikke ene køkkenet.

181
00:13:52.710 --> 00:13:55.490
Fordi vi har en meget sjov måde at

182
00:13:55.490 --> 00:13:57.190
distribuere til vores forhandlere på.

183
00:13:57.730 --> 00:14:00.590
Fordi forhandlerne de får køkkenet ud i stumper,

184
00:14:01.190 --> 00:14:04.110
og så forhandlerne, han har selv en samleforbræk

185
00:14:04.110 --> 00:14:04.490
derude.

186
00:14:04.850 --> 00:14:05.970
Det er derfor, de giver det en quick

187
00:14:05.970 --> 00:14:06.490
levering.

188
00:14:07.350 --> 00:14:08.590
Og på den måde får man også en

189
00:14:08.590 --> 00:14:10.210
meget hurtig og en meget sikker levering.

190
00:14:10.950 --> 00:14:12.350
For tit og ofte har man jo hørt,

191
00:14:12.350 --> 00:14:14.410
at når der er nogen, der køber et

192
00:14:14.410 --> 00:14:17.330
køkken, ja, så mangler der dit og dat,

193
00:14:17.590 --> 00:14:18.930
og så kan de andre håndværkere ikke komme

194
00:14:18.930 --> 00:14:19.290
videre.

195
00:14:19.730 --> 00:14:22.010
Der er køkkenforhandleren privilegeret.

196
00:14:22.270 --> 00:14:23.810
Han har selv tingene på lager.

197
00:14:24.130 --> 00:14:25.970
Så altså, man kan levere det hurtigt og

198
00:14:25.970 --> 00:14:26.570
komplet.

199
00:14:27.270 --> 00:14:28.510
Jamen, det vil da også gøre muligt, at

200
00:14:28.510 --> 00:14:30.550
forbrugeren selv, hvis han kunne, ville kunne samle

201
00:14:30.550 --> 00:14:30.990
sådan en køkken?

202
00:14:31.210 --> 00:14:32.130
Det kan forbrugeren også.

203
00:14:32.630 --> 00:14:35.290
Fordi ved det, at det bliver leveret i

204
00:14:35.290 --> 00:14:38.470
stykker ude hos forhandleren, så hvis forbrugeren selv

205
00:14:38.470 --> 00:14:41.170
vil tjene de penge, som man normalt giver

206
00:14:41.170 --> 00:14:43.070
for at få det samlet, så kan han

207
00:14:43.070 --> 00:14:43.850
selv samle det.

208
00:14:44.310 --> 00:14:48.170
Og der er selvfølgelig monteringsvejledninger og hvad hedder

209
00:14:48.170 --> 00:14:49.910
det, alt ting med, så at forbrugeren selv

210
00:14:49.910 --> 00:14:52.390
kan samle sit køkken og montere det hjemme

211
00:14:52.390 --> 00:14:52.850
hos sig selv.

212
00:14:53.470 --> 00:14:55.450
Nu demonstrerede du før en speciel ting ved

213
00:14:55.450 --> 00:14:56.050
jeres lås.

214
00:14:56.170 --> 00:14:57.430
Jamen, kan forbrugeren også klare det?

215
00:14:58.390 --> 00:15:00.550
Du demonstrerede før en speciel ting ved jeres

216
00:15:00.550 --> 00:15:02.730
lås, der kunne justere sig op og ned

217
00:15:02.730 --> 00:15:03.390
i jeres hængsler.

218
00:15:03.670 --> 00:15:03.810
Ja.

219
00:15:04.090 --> 00:15:05.410
Kan forbrugeren også klare det?

220
00:15:05.630 --> 00:15:07.050
Ja, fordi det er meget let.

221
00:15:07.050 --> 00:15:10.630
Altså vores hængsler, de kan nemlig justeres både

222
00:15:10.630 --> 00:15:12.970
op og ned og ud og ind.

223
00:15:13.590 --> 00:15:15.630
Så det vil sige, at om 25 år,

224
00:15:15.990 --> 00:15:18.830
så kan han simpelthen stadigvæk have lårene hængende

225
00:15:18.830 --> 00:15:20.730
flot og færdigt.

226
00:15:20.990 --> 00:15:21.750
Det er ikke så dårligt, vel?

227
00:15:22.250 --> 00:15:22.770
Altid.

228
00:15:23.150 --> 00:15:23.430
Okay.

229
00:16:58.400 --> 00:17:00.680
Vi så lige i køkken komme nogle forretter

230
00:17:00.680 --> 00:17:03.040
ind i ovnen her.

231
00:17:03.040 --> 00:17:05.220
Men samtidig så vi også, at der kom

232
00:17:05.220 --> 00:17:05.780
røg ud af.

233
00:17:06.020 --> 00:17:06.520
Hvorfor det?

234
00:17:06.819 --> 00:17:08.460
Det er netop fordi, at i den her

235
00:17:08.460 --> 00:17:10.920
ovn, som er en helt ny udvikling, her

236
00:17:10.920 --> 00:17:13.339
tilbereder vi fisk og grøntsager og madvarer i

237
00:17:13.339 --> 00:17:15.319
det hele taget ved hjælp af damp alene.

238
00:17:16.300 --> 00:17:18.579
Det vil sige, at vi får en meget

239
00:17:18.579 --> 00:17:22.319
mere vitaminrig, en meget mere aromagod mad.

240
00:17:22.940 --> 00:17:25.140
Vi tilbereder det skånsomt, og vi gør det,

241
00:17:25.300 --> 00:17:27.380
som kokken og andre professionelle har gjort i

242
00:17:27.380 --> 00:17:29.460
mange år, nemlig bruger damp.

243
00:17:29.580 --> 00:17:31.280
Og endda her bruger vi damp uden tryk.

244
00:17:32.020 --> 00:17:34.200
Det vil sige, at vi kan tilberede grøntsager

245
00:17:34.200 --> 00:17:36.760
og kartofler på serveringsnære service.

246
00:17:37.220 --> 00:17:40.260
Det bliver flot anrettet på et fad eller

247
00:17:40.260 --> 00:17:41.600
en tallerken, sat ind i ovnen.

248
00:17:41.880 --> 00:17:43.260
Vi lukker op og tager det ud og

249
00:17:43.260 --> 00:17:44.560
sætter det direkte ind på bordet.

250
00:17:44.840 --> 00:17:45.740
Hvordan fungerer den?

251
00:17:46.120 --> 00:17:47.780
Altså, når der er damp, der må jo

252
00:17:47.780 --> 00:17:48.380
sgu vand til.

253
00:17:49.060 --> 00:17:51.280
Det fungerer sådan set meget enkelt, nemlig at

254
00:17:51.280 --> 00:17:53.940
man har en patron heroppe, som man hiver

255
00:17:53.940 --> 00:17:54.180
ud.

256
00:17:55.000 --> 00:17:56.200
Der hælder man så vand i.

257
00:17:56.520 --> 00:17:57.700
Der kan være omkring en liter.

258
00:17:58.680 --> 00:18:00.920
Den liter vand falder ned i en steam

259
00:18:00.920 --> 00:18:02.640
-injektor nede i bunden af ovenrummet.

260
00:18:04.160 --> 00:18:06.800
Når så man sætter programmviljeren på damp alene,

261
00:18:07.400 --> 00:18:09.160
så sker der en opvarmning af dette vand

262
00:18:09.160 --> 00:18:10.680
i løbet af 2-3 minutter ved hjælp

263
00:18:10.680 --> 00:18:11.520
af to varmelemmer.

264
00:18:12.000 --> 00:18:13.900
Det vil sige, at hele ovenrummet bliver fyldt

265
00:18:13.900 --> 00:18:14.280
med damp.

266
00:18:15.200 --> 00:18:19.140
Der har vi så vores varmlåsventilationsmølle, som sørger

267
00:18:19.140 --> 00:18:21.380
for, at dampen bliver ensartet fordelt i hele

268
00:18:21.380 --> 00:18:21.820
ovenrummet.

269
00:18:22.720 --> 00:18:24.460
Nu, mens den lige var åbent et kort

270
00:18:24.460 --> 00:18:25.600
øjeblik, der lavede jeg mærke til, at der

271
00:18:25.600 --> 00:18:26.900
var rustfri stål indenfor.

272
00:18:27.860 --> 00:18:28.220
Netop.

273
00:18:28.360 --> 00:18:29.900
Det er en anden ting i forbindelse med

274
00:18:29.900 --> 00:18:31.660
damp, at her kan vi bruge rustfri stål,

275
00:18:31.700 --> 00:18:34.560
som jo er meget mere hygienisk og meget

276
00:18:34.560 --> 00:18:35.620
mere rengøringsvenligt.

277
00:18:36.240 --> 00:18:37.860
Så alt i alt har vi her to

278
00:18:37.860 --> 00:18:40.960
revolutionære ting, nemlig tilberedning af fødevarer ved hjælp

279
00:18:40.960 --> 00:18:44.160
af damp alene og et ovenrum udelukkende af

280
00:18:44.160 --> 00:18:44.800
rustfri stål.

281
00:18:45.880 --> 00:18:47.320
Du er professionel kok.

282
00:18:47.560 --> 00:18:49.260
Er det så revolutionerende at få sådan et

283
00:18:49.260 --> 00:18:50.900
komfur, som er der undskyld enormt, som vi

284
00:18:50.900 --> 00:18:51.460
lige har hørt her?

285
00:18:51.460 --> 00:18:55.260
Ja, til hjemmebrug er det meget revolutionerende.

286
00:18:55.360 --> 00:18:56.700
Man har haft det på restauranter i mange

287
00:18:56.700 --> 00:18:56.960
år.

288
00:18:58.380 --> 00:19:01.440
Men til det almindelige forbrug hjemme, er det

289
00:19:01.440 --> 00:19:03.620
revolutionerende.

290
00:19:05.580 --> 00:19:07.120
Man skal begynde at lave mad på en

291
00:19:07.120 --> 00:19:07.460
ny måde.

292
00:19:08.540 --> 00:19:09.240
På din måde?

293
00:19:09.800 --> 00:19:12.900
Nej, altså man skal udvikle sin fantasi lidt,

294
00:19:13.100 --> 00:19:14.340
men når man så ligesom har fået gang

295
00:19:14.340 --> 00:19:15.740
i den, så er det her altså bare

296
00:19:15.740 --> 00:19:16.720
måden at gøre det på.

297
00:19:17.840 --> 00:19:20.460
På din måde, mener jeg på jeres, på

298
00:19:20.460 --> 00:19:21.960
kokken, på det fagmæssige måde?

299
00:19:22.120 --> 00:19:25.340
På den måde kommer husmoren eller husfaren meget

300
00:19:25.340 --> 00:19:26.540
tættere på det, vi har gået og gjort

301
00:19:26.540 --> 00:19:27.060
i mange år.

302
00:19:28.260 --> 00:19:30.400
Du ser fordelen ved dampen.

303
00:19:30.560 --> 00:19:31.680
Hvad ser du den fordel i?

304
00:19:31.720 --> 00:19:34.620
Jeg ser det fordi, at man bevarer aromastofferne

305
00:19:34.620 --> 00:19:37.760
i grøntsager og fisk, og hvad man ellers,

306
00:19:38.320 --> 00:19:40.020
hvis det er lyst, kød, fjerkræ.

307
00:19:41.140 --> 00:19:43.940
Bevarer man altså de der aromastoffer i, som

308
00:19:43.940 --> 00:19:44.380
er vigtige.

309
00:19:44.380 --> 00:19:45.960
Det er derfor man spiser, det er også

310
00:19:45.960 --> 00:19:46.900
for at få noget smag.

311
00:19:47.660 --> 00:19:48.620
For at få nogle vitaminer.

312
00:19:48.660 --> 00:19:50.440
For at få nogle vitaminer og nogle mineraler.

313
00:19:51.120 --> 00:19:52.440
Sådan, det er derfor man gør det.

314
00:19:52.660 --> 00:19:54.240
Og så gør det jo altså ikke noget,

315
00:19:54.300 --> 00:19:55.100
at maden smager godt.

316
00:19:55.620 --> 00:19:57.040
Jamen nu så vi også det, hvor fisk

317
00:19:57.040 --> 00:19:58.840
du kom ind, det er jo noget specielt

318
00:19:58.840 --> 00:19:59.960
at komme ind bare sådan, der var jo

319
00:19:59.960 --> 00:20:00.660
ikke noget på andet.

320
00:20:00.860 --> 00:20:01.720
Der var ikke noget på noget.

321
00:20:02.040 --> 00:20:06.360
Altså er dampen ved hjælp af varmeblæserne i

322
00:20:06.360 --> 00:20:09.880
ovnen, og dampen som kommer op, bliver dampen

323
00:20:09.880 --> 00:20:14.000
cirkuleret omkring fisken, så den bliver mør og

324
00:20:14.000 --> 00:20:14.240
fin.

325
00:20:15.220 --> 00:20:17.760
Og så den saft, der er i fisken,

326
00:20:19.320 --> 00:20:21.340
får dampen til at arbejde sådan, at den

327
00:20:21.340 --> 00:20:22.120
mørner i sig selv.

328
00:20:22.220 --> 00:20:23.260
Altså det er ikke som i gamle dage,

329
00:20:23.360 --> 00:20:26.740
hvor man lavede fisk i en fiskekedel, hvor

330
00:20:26.740 --> 00:20:29.520
der forsvinder en masse af smagstoffen, ned i

331
00:20:29.520 --> 00:20:31.040
fongen, i bunden.

332
00:20:31.120 --> 00:20:32.480
Altså den forblir her.

333
00:20:32.900 --> 00:20:34.040
Den forblir i fisken.

334
00:20:34.800 --> 00:20:35.880
Og hvor lang tid skal den så have,

335
00:20:35.960 --> 00:20:36.200
når den står?

336
00:20:36.300 --> 00:20:38.020
De der små bækforeldre der, de skal ikke

337
00:20:38.020 --> 00:20:39.800
have mere end 14-15 minutter, så er

338
00:20:39.800 --> 00:20:40.360
de færdige.

339
00:20:40.940 --> 00:20:41.860
Det er spændende at smage dem.

340
00:20:42.020 --> 00:20:42.140
Ja.

341
00:20:58.240 --> 00:21:00.100
Jeg ved ikke rigtig, om jeg skal råde

342
00:21:00.100 --> 00:21:00.340
ham.

343
00:21:00.900 --> 00:21:02.520
Så er det nok til, at han skal

344
00:21:02.520 --> 00:21:05.240
tage det roligt.

345
00:21:06.620 --> 00:21:08.820
For der er nok at se til.

346
00:21:09.720 --> 00:21:13.100
Og Henrik har jo en meget stærk energi.

347
00:21:15.740 --> 00:21:20.810
Men han er jo ikke så gammel, så

348
00:21:20.810 --> 00:21:24.570
man skal ligefrem råde ham til at give

349
00:21:24.570 --> 00:21:25.070
lidt ned.

350
00:21:25.070 --> 00:21:28.470
Men så i tempoet.

351
00:21:29.010 --> 00:21:31.250
For han får nok fremdeles et vældig tempo

352
00:21:31.250 --> 00:21:32.050
på i arbejde.

353
00:21:33.930 --> 00:21:35.510
Men det er sådan, det er mere personligt.

354
00:21:35.610 --> 00:21:36.730
Så vil jeg da også råde ham til

355
00:21:36.730 --> 00:21:42.690
at søge at samle byrådet mest muligt.

356
00:21:44.450 --> 00:21:48.470
Og prøve på at placere sig i midten

357
00:21:48.470 --> 00:21:50.650
i arbejde.

358
00:21:53.840 --> 00:21:55.480
Så man kan bevare det gode forhold, der

359
00:21:55.480 --> 00:21:56.960
traditionelt har været mellem grupperne.

360
00:21:57.160 --> 00:21:57.400
Ja.

361
00:21:57.960 --> 00:21:59.180
Og der er jeg da ikke i tvivl

362
00:21:59.180 --> 00:22:03.200
om, at det er da både Henriks patientens

363
00:22:03.200 --> 00:22:06.600
almindelige ambition at ønske.

364
00:22:07.480 --> 00:22:10.800
Og jeg tror også, at han har gode

365
00:22:10.800 --> 00:22:12.680
evner til det.

366
00:22:13.600 --> 00:22:15.160
Det er nok en del af hans natur.

367
00:22:16.180 --> 00:22:17.860
Så det tror jeg ikke i og for

368
00:22:17.860 --> 00:22:18.820
sig vil være svært.

369
00:22:19.140 --> 00:22:21.820
Men der kan da komme vanskeligheder.
  • Demonstration af boblebad på udstillingen Hus og Have i Forum
Dato udgivet
Dope sheet: Klik for at downloade
Metainformation for administratorer
Faustnr
9 648 078 4
Varighed tidskode
00:22:15:00
Varighed sekunder
1335
Båndnummer
2026
DK5
Import må ikke længere overskrive dette
Afbrudt
Video er online
Tilsluttet

Kommentarer