- Brand i Darup Idrætscenter
- TV-køkkenet er rykket ud i gården til Jernbanegade 12
Tekstudskrift
WEBVTT 1 00:00:06.670 --> 00:00:09.390 Godaften og velkommen til Roskilde Lokal TV. 2 00:00:10.490 --> 00:00:12.610 Allerførst i aften bringer vi en ekstra udsendelse. 3 00:00:13.850 --> 00:00:15.630 Hvem kender ikke Dagrup Fritidscenter? 4 00:00:16.950 --> 00:00:19.050 For mindre end 2,5 timer siden indløb 5 00:00:19.050 --> 00:00:21.690 der en brandalarm til Roskilde Brandvæsen. 6 00:00:22.710 --> 00:00:24.330 Her kommer de dramatiske minutter. 7 00:04:13.760 --> 00:04:18.800 Det er også en udtalelse fra Folkene bag, 8 00:04:19.079 --> 00:04:20.560 hvad der skal ske med centeret. 9 00:04:21.160 --> 00:04:23.160 Nu går vi over til det ordinære program. 10 00:04:23.480 --> 00:04:25.140 Det vil sige, at vi giver ordet til 11 00:04:25.140 --> 00:04:28.160 Peter Frimann og Mogens Koppel Hansen for TV 12 00:04:28.160 --> 00:04:28.560 -køkkenet. 13 00:04:30.740 --> 00:04:32.680 Ja, som vi ser så er vi jo 14 00:04:32.680 --> 00:04:33.460 trukket udendørs. 15 00:04:34.300 --> 00:04:35.740 Det er jo en skøn sommer vi har, 16 00:04:36.040 --> 00:04:37.920 så vi har valgt at lave lidt grill 17 00:04:37.920 --> 00:04:38.220 i dag. 18 00:04:39.260 --> 00:04:42.460 Og for at starte rigtigt på grillen, så 19 00:04:42.460 --> 00:04:44.180 må vi nok lige snakke en lille smule 20 00:04:44.180 --> 00:04:44.760 om sikkerhed. 21 00:04:45.320 --> 00:04:46.940 Vi ved jo, at hvert år sker der 22 00:04:46.940 --> 00:04:48.760 jo alt for mange ulykker. 23 00:04:49.420 --> 00:04:51.860 På grund af blandt andet optænding af grillen. 24 00:04:52.160 --> 00:04:53.940 Så Mogens, hvad kan du sige om sikkerheden 25 00:04:53.940 --> 00:04:54.340 med grillen? 26 00:04:55.060 --> 00:04:57.860 Sikkerheden med grillen, i mine øjne så skal 27 00:04:57.860 --> 00:05:00.340 alt foregå stille og roligt omkring en grill. 28 00:05:01.100 --> 00:05:01.700 Det er jo hygge. 29 00:05:03.240 --> 00:05:04.240 Jeg ved ikke om I kan se det, 30 00:05:04.360 --> 00:05:06.620 men inden man starter for lige at tage 31 00:05:06.620 --> 00:05:08.460 det, så skal man lægge kød på. 32 00:05:08.540 --> 00:05:09.480 Så skal det se sådan ud her. 33 00:05:10.420 --> 00:05:14.180 Man skal enten bruge briketter, bruge kul. 34 00:05:15.160 --> 00:05:18.260 Man skal komme heller for meget på, end 35 00:05:18.260 --> 00:05:19.060 for lidt på. 36 00:05:19.380 --> 00:05:21.120 Og ud fra det, så man er fri 37 00:05:21.120 --> 00:05:22.380 for at tænde efter. 38 00:05:22.860 --> 00:05:23.940 For det er mange gange, når man tænder 39 00:05:23.940 --> 00:05:26.420 efter, at problemerne kommer. 40 00:05:26.720 --> 00:05:27.900 Man skal starte en lille bunke. 41 00:05:29.180 --> 00:05:30.140 Starte i god tid. 42 00:05:30.700 --> 00:05:32.820 Vi har startet tre kvarter. 43 00:05:33.120 --> 00:05:34.100 Tre kvarter før. 44 00:05:34.780 --> 00:05:36.060 Og som man kan se, så er den 45 00:05:36.060 --> 00:05:36.920 faktisk helt hvid nu. 46 00:05:37.020 --> 00:05:38.360 Så den er simpelthen perfekt nu. 47 00:05:39.760 --> 00:05:40.920 Sikkerhedsmæssigt har det ikke noget at gøre med, 48 00:05:41.000 --> 00:05:42.020 om kulen er hvid eller ikke. 49 00:05:42.080 --> 00:05:44.680 Men resultatmæssigt har det meget at gøre med. 50 00:05:44.940 --> 00:05:46.220 Du får kun et fornuftigt resultat. 51 00:05:46.360 --> 00:05:47.100 Der er ingen glade ører. 52 00:05:48.380 --> 00:05:51.380 Og lad være at tænde efter. 53 00:05:52.340 --> 00:05:54.180 Det er derfor, at vi vil have, at 54 00:05:54.180 --> 00:05:55.360 I bruger lidt mere kul. 55 00:05:55.820 --> 00:05:57.300 Og det er ikke en stor investering i 56 00:05:57.300 --> 00:05:57.880 en postgrillkul. 57 00:05:58.080 --> 00:05:59.920 Nej, det er en billig investering. 58 00:06:00.080 --> 00:06:01.620 Om man skal bruge grillkul, eller om man 59 00:06:01.620 --> 00:06:02.540 skal bruge briketter. 60 00:06:03.000 --> 00:06:03.720 Det er sådan en smags. 61 00:06:04.260 --> 00:06:06.100 Altså vi kan jo sige, at briketter holder 62 00:06:06.100 --> 00:06:06.500 længere varme. 63 00:06:06.500 --> 00:06:07.500 Det er rigtigt. 64 00:06:07.640 --> 00:06:09.300 Er det noget, vi hurtigt skal grille, og 65 00:06:09.300 --> 00:06:10.400 vi skal videre. 66 00:06:11.020 --> 00:06:11.900 Eller vi skal ind. 67 00:06:12.280 --> 00:06:13.640 Så er det selvfølgelig en god idé at 68 00:06:13.640 --> 00:06:14.660 bruge kul. 69 00:06:15.920 --> 00:06:18.900 Briketter er til større stykker. 70 00:06:19.100 --> 00:06:20.200 Lammepøller, eller hvad det nu er. 71 00:06:21.180 --> 00:06:22.800 Fordi de brænder meget hurtigt. 72 00:06:23.200 --> 00:06:24.600 I to-tre sekunder. 73 00:06:24.860 --> 00:06:25.120 De brænder ned. 74 00:06:25.920 --> 00:06:27.640 Det bedste at tænde op med, når man 75 00:06:27.640 --> 00:06:28.460 starter en grill op. 76 00:06:29.060 --> 00:06:29.760 Jeg ved ikke, hvad du synes. 77 00:06:29.860 --> 00:06:31.440 Men jeg synes, at sådan noget som almindelig 78 00:06:31.440 --> 00:06:32.800 tændvæske eller lampeolie. 79 00:06:33.140 --> 00:06:33.500 Altid. 80 00:06:33.500 --> 00:06:34.900 Almindelig tændvæske er simpelthen det bedste. 81 00:06:35.160 --> 00:06:37.480 Det der briketter, eller sådan nogle små terninger, 82 00:06:37.560 --> 00:06:38.400 man drøder sig ud over. 83 00:06:39.240 --> 00:06:39.840 Er ikke noget værd. 84 00:06:39.960 --> 00:06:41.380 Og det aller farligste, det er vi enige 85 00:06:41.380 --> 00:06:41.500 om. 86 00:06:41.580 --> 00:06:42.180 Det er at bruge spændt. 87 00:06:42.440 --> 00:06:43.520 Det er bandløst. 88 00:06:43.740 --> 00:06:45.020 Vi får sikkert snakket om benzin. 89 00:06:45.120 --> 00:06:45.800 Det er jo en dødssøt. 90 00:06:47.620 --> 00:06:48.840 Men også alligevel. 91 00:06:49.580 --> 00:06:51.640 Fordi sprit og benzin har jo den. 92 00:06:51.940 --> 00:06:53.460 Når du sætter tændstikken til, så siger det. 93 00:06:54.460 --> 00:06:55.380 Det gør det andet ikke. 94 00:06:55.680 --> 00:06:56.800 Det brænder sig stille og roligt. 95 00:06:57.160 --> 00:06:58.220 Nu vil jeg nok sige, at jeg aldrig 96 00:06:58.220 --> 00:06:59.280 har hørt nogen prøve med benzin. 97 00:06:59.840 --> 00:07:00.960 Det læser du jo desværre. 98 00:07:01.140 --> 00:07:01.920 Bevisen er ny og næve. 99 00:07:02.720 --> 00:07:04.560 Og det er jo derfor, som sagt, der 100 00:07:04.560 --> 00:07:05.260 sker de ulykker. 101 00:07:05.400 --> 00:07:06.200 Det er jo børnene, der er til at 102 00:07:06.200 --> 00:07:06.480 gå ud over. 103 00:07:06.600 --> 00:07:07.920 Fordi de har lige øjenhøjder. 104 00:07:09.960 --> 00:07:11.900 Så det er noget, der er lækkert. 105 00:07:11.980 --> 00:07:12.900 Det er noget, der er hygge ved. 106 00:07:13.440 --> 00:07:14.680 Men behandle det med omtanke. 107 00:07:15.840 --> 00:07:17.340 Vi har valgt nogle ting. 108 00:07:17.620 --> 00:07:19.020 Som vi skal snakke om. 109 00:07:22.880 --> 00:07:24.320 Det er jo rigtigt, som om vi har 110 00:07:24.320 --> 00:07:27.640 taget et bredt udsnit med, hvad vi synes 111 00:07:27.640 --> 00:07:28.080 skal grille. 112 00:07:29.360 --> 00:07:31.000 I manges øjne er det vel rødt kød. 113 00:07:31.580 --> 00:07:32.460 Det er nok det, man griller. 114 00:07:32.700 --> 00:07:34.360 Men her har vi ligesom taget nogle anderledes 115 00:07:34.360 --> 00:07:36.100 ting med, end det røde kød. 116 00:07:36.240 --> 00:07:37.040 Så vi ved jo også, at det røde 117 00:07:37.040 --> 00:07:39.220 kød, det er det, der koster pengen også. 118 00:07:39.500 --> 00:07:40.500 Og der er jo ingen, der siger, at 119 00:07:40.500 --> 00:07:41.940 fordi man skal grille, behøver det være dyrt. 120 00:07:42.260 --> 00:07:43.400 Alt kan jo faktisk grille. 121 00:07:43.540 --> 00:07:44.900 Det er jo kun et spørgsmål om at 122 00:07:44.900 --> 00:07:46.000 lade fantasien rulle. 123 00:07:46.180 --> 00:07:46.880 Lige bestemt. 124 00:07:49.020 --> 00:07:49.460 Hjælpe jo. 125 00:07:51.060 --> 00:07:51.680 Ja, jeg tror det. 126 00:07:51.980 --> 00:07:52.900 Nu gik vi til at tale om det 127 00:07:52.900 --> 00:07:53.180 sidste gang. 128 00:07:53.520 --> 00:07:54.880 Man skal hygge sig, når man går og 129 00:07:54.880 --> 00:07:55.020 griller. 130 00:07:55.020 --> 00:07:56.740 Og det synes jeg også er en god 131 00:07:56.740 --> 00:07:56.940 idé. 132 00:07:57.100 --> 00:07:57.900 Hvad er det, der er brændt for dig? 133 00:07:58.780 --> 00:08:00.000 Han har alligevel gang i den. 134 00:08:00.520 --> 00:08:01.040 Ja, ja. 135 00:08:02.300 --> 00:08:03.560 Vi var lidt bange for, at han var 136 00:08:03.560 --> 00:08:04.140 ved at glemme den. 137 00:08:05.120 --> 00:08:06.920 Vi starter med den lyserøde. 138 00:08:07.020 --> 00:08:08.380 Den er jo skøn i farverne også. 139 00:08:09.620 --> 00:08:10.920 Det er rigtigt. 140 00:08:12.340 --> 00:08:13.720 Det vil vi godt stå inden for. 141 00:08:13.880 --> 00:08:14.600 Eller lægge navn til. 142 00:08:15.260 --> 00:08:16.160 Gril, skal. 143 00:08:16.800 --> 00:08:17.780 For at gå stille og roligt. 144 00:08:17.840 --> 00:08:18.560 Og det skal hygges. 145 00:08:18.640 --> 00:08:20.780 Man skal gå og hygge sig med at 146 00:08:20.780 --> 00:08:22.340 lave mad, når man skal være fælles om 147 00:08:22.340 --> 00:08:22.440 det. 148 00:08:22.440 --> 00:08:23.860 Og det starter vi med. 149 00:08:28.480 --> 00:08:30.060 Det er også derfor, han har fået lov 150 00:08:30.060 --> 00:08:30.740 at være med i hele udseendet. 151 00:08:30.780 --> 00:08:31.140 Mange tak. 152 00:08:37.110 --> 00:08:37.809 Hvor lækkert. 153 00:08:38.010 --> 00:08:38.429 Dejligt kød. 154 00:08:43.670 --> 00:08:44.070 Pølser. 155 00:08:44.870 --> 00:08:46.630 Ja, pølser er jo mange ting. 156 00:08:47.730 --> 00:08:49.170 Men det vi står inden for, det er 157 00:08:49.170 --> 00:08:50.830 pølser med kød i. 158 00:08:51.790 --> 00:08:53.250 Og så er det selvfølgelig hjemmelavet. 159 00:08:53.250 --> 00:08:54.970 Og de er helt uden alle de der 160 00:08:54.970 --> 00:08:56.250 forskellige tilsætningsstoffer. 161 00:08:56.690 --> 00:08:58.190 Det er kød uden mel. 162 00:08:58.530 --> 00:08:59.650 Og det er uden tåbe. 163 00:09:00.010 --> 00:09:00.790 Og i den stil det er. 164 00:09:01.310 --> 00:09:03.110 Det er simpelthen en pølse, der mætter. 165 00:09:03.850 --> 00:09:04.870 Og der kan vi se her, at vi 166 00:09:04.870 --> 00:09:07.230 har nogle forskellige slags, vi har lagt op. 167 00:09:07.670 --> 00:09:09.510 Vi har en Frankfurter. 168 00:09:10.570 --> 00:09:13.110 Vi har en, vi kalder den Sankt Jørngrilleren. 169 00:09:14.510 --> 00:09:15.330 Den her, Måns. 170 00:09:15.550 --> 00:09:16.770 Det er den, vi kalder en Flottenheimer. 171 00:09:16.930 --> 00:09:17.610 Flottenheimer, ja. 172 00:09:17.930 --> 00:09:18.790 Minder kan ikke gøre det. 173 00:09:20.430 --> 00:09:21.810 Og den der, det er Borgmesteren. 174 00:09:21.870 --> 00:09:22.990 Den her er Burgermeisteren. 175 00:09:23.350 --> 00:09:23.850 Burgermeisteren, ja. 176 00:09:25.130 --> 00:09:27.610 Alle fire virkelig gode pølser på en grill, 177 00:09:28.210 --> 00:09:30.230 der virkelig kan tåle at grilles. 178 00:09:32.560 --> 00:09:34.920 Ved vi andre ting, så har vi på 179 00:09:34.920 --> 00:09:36.800 udsendelsen sidst, vi er godt nok lidt mindre 180 00:09:36.800 --> 00:09:38.480 dengang, men vi har noget kalkun igen. 181 00:09:39.100 --> 00:09:40.660 Kalkun er også lækkert at grille. 182 00:09:41.260 --> 00:09:43.320 Man kan vælge at lidt salte dem. 183 00:09:44.060 --> 00:09:45.700 Man kan vælge at give dem lidt ekstra 184 00:09:45.700 --> 00:09:46.100 krydderi. 185 00:09:46.100 --> 00:09:47.520 Fordi, som vi også snakker om, det er 186 00:09:47.520 --> 00:09:48.000 meget mært. 187 00:09:48.340 --> 00:09:50.300 Der er ikke så meget fedt i. 188 00:09:50.680 --> 00:09:51.820 Og som sagt, der er heller ikke lige 189 00:09:51.820 --> 00:09:52.460 så meget smag i. 190 00:09:52.560 --> 00:09:53.880 Men den kan vi jo selv gøre noget 191 00:09:53.880 --> 00:09:54.100 for. 192 00:09:54.420 --> 00:09:55.720 Det er noget, der er fantastisk mørkt. 193 00:09:55.840 --> 00:09:57.280 Jeg snukker lige fra pølsen til at hjælpe 194 00:09:57.280 --> 00:09:57.420 ham. 195 00:09:59.000 --> 00:10:00.140 Han skal jo også lave lidt. 196 00:10:00.160 --> 00:10:01.100 Han skal lave lidt i gang, ja. 197 00:10:02.180 --> 00:10:03.980 Det her er også, som vi snakkede om 198 00:10:03.980 --> 00:10:06.000 sidst, kalkunfiléen. 199 00:10:07.460 --> 00:10:09.540 Godt nok fra lidt mindre kalkuner end dem, 200 00:10:10.260 --> 00:10:11.520 vi viste til Tom Dorne i sidste uge. 201 00:10:13.800 --> 00:10:16.720 For tiden er der en masse materiale om, 202 00:10:16.820 --> 00:10:17.600 hvordan man griner pølser. 203 00:10:19.460 --> 00:10:21.040 Du kan næsten ikke lukke op i en 204 00:10:21.040 --> 00:10:23.460 bog, uden at der står i det, at 205 00:10:23.460 --> 00:10:26.720 du skal grise pølserne igennem skinningen. 206 00:10:27.660 --> 00:10:28.320 Og det er også rigtigt. 207 00:10:28.440 --> 00:10:30.240 Det skal man gøre med det, man kalder 208 00:10:30.240 --> 00:10:32.060 en fars pølse, eller det, vi kalder en 209 00:10:32.060 --> 00:10:32.580 fabrikspølse. 210 00:10:33.720 --> 00:10:35.300 Men hvis I køber en pølse hos en 211 00:10:35.300 --> 00:10:37.100 rigtig slagter, og han siger, at den er 212 00:10:37.100 --> 00:10:39.100 hjemmelav, og han har stået indenfor den, så 213 00:10:39.100 --> 00:10:39.780 skal I ikke gøre det. 214 00:10:40.420 --> 00:10:42.100 Fordi den springer ikke på samme måde. 215 00:10:42.740 --> 00:10:44.680 De andre fars pølser får varme. 216 00:10:44.800 --> 00:10:45.360 De eksploderer. 217 00:10:46.000 --> 00:10:49.780 Og det er derfor, man ridser sådan nogle 218 00:10:49.780 --> 00:10:50.640 små streger henover. 219 00:10:50.780 --> 00:10:53.280 Og det er for, at man kan sætte 220 00:10:53.280 --> 00:10:55.100 stegetiden lidt ud, så det bare er længere, 221 00:10:55.160 --> 00:10:55.920 inden det eksploderer. 222 00:10:56.100 --> 00:10:57.260 Men det gør de her ikke på samme 223 00:10:57.260 --> 00:10:57.420 måde. 224 00:10:58.120 --> 00:10:59.020 Og det er for det, at det er 225 00:10:59.020 --> 00:11:00.660 det rene kød, uden fyldstof i. 226 00:11:00.700 --> 00:11:01.400 Det er det rene råvarer. 227 00:11:02.120 --> 00:11:05.760 Vi har bacon også, som kan grilles på 228 00:11:05.760 --> 00:11:06.360 den ene eller den anden måde. 229 00:11:06.360 --> 00:11:08.160 Det kan også grilles på nogle spyd, som 230 00:11:08.160 --> 00:11:09.520 vi har valgt og vil lave i dag. 231 00:11:10.260 --> 00:11:11.040 Vi har lammekølle. 232 00:11:12.920 --> 00:11:14.440 Morgens lammekølle, der kunne vi jo godt sige 233 00:11:14.440 --> 00:11:15.660 noget mere om den, hvis den skal grilles. 234 00:11:15.880 --> 00:11:21.720 Jeg synes, at lammekølle er alletiders af grillen. 235 00:11:22.140 --> 00:11:23.940 Men vi er så også oppe i nogle 236 00:11:23.940 --> 00:11:27.500 stegetider nu, som hedder en halvanden timmes tid. 237 00:11:28.120 --> 00:11:30.060 Men hvis man vil vælge at grille sådan 238 00:11:30.060 --> 00:11:31.420 en, er den pragtfuld, så skal man lade 239 00:11:31.420 --> 00:11:32.040 benene sidde i. 240 00:11:32.780 --> 00:11:34.160 Og for det, det holder meget, meget bedre 241 00:11:34.160 --> 00:11:34.600 på saften. 242 00:11:35.660 --> 00:11:37.300 Og når man griller den med benene lige? 243 00:11:37.880 --> 00:11:40.940 Ja, der kunne man gøre for at nedsætte 244 00:11:40.940 --> 00:11:41.500 stegetiden. 245 00:11:42.140 --> 00:11:43.580 Det rigtigt benet skal blive i. 246 00:11:43.680 --> 00:11:45.420 Det holder på kødet, det holder på saften, 247 00:11:45.580 --> 00:11:46.400 og det bliver mere lækkert. 248 00:11:46.760 --> 00:11:48.800 Men man kunne godt skære inderlåget af og 249 00:11:48.800 --> 00:11:49.660 lægge det ved siden af. 250 00:11:50.580 --> 00:11:51.580 Eller bare lukke den op. 251 00:11:51.680 --> 00:11:52.280 Ja, det kunne du også. 252 00:11:52.340 --> 00:11:53.820 Men du kan bare lukke den op, og 253 00:11:53.820 --> 00:11:55.180 du kan tage inderlåget af og stege det 254 00:11:55.180 --> 00:11:56.140 ved siden af, for det skal ikke have 255 00:11:56.140 --> 00:11:56.820 lige så lang tid. 256 00:11:57.560 --> 00:12:00.400 Og så på den måde nedsætter du stegetiden 257 00:12:00.400 --> 00:12:00.980 en lille smule. 258 00:12:00.980 --> 00:12:02.900 Men vi skal huske på, at stegetiden vil 259 00:12:02.900 --> 00:12:04.700 alligevel komme op omkring halvanden time, da vi 260 00:12:04.700 --> 00:12:06.260 er i fri natur. 261 00:12:07.200 --> 00:12:08.480 Og der har det noget at gøre med, 262 00:12:08.540 --> 00:12:10.220 hvor tæt vi er på bløderne. 263 00:12:10.240 --> 00:12:10.700 Det er lige bestemt. 264 00:12:10.860 --> 00:12:14.640 Men man skal selvfølgelig også, stegetider og grill 265 00:12:14.640 --> 00:12:16.800 hænger sammen med, hvordan været er. 266 00:12:17.000 --> 00:12:21.860 Så med dag som det lufter, som det 267 00:12:21.860 --> 00:12:23.220 går i dag, så er der en mægtig 268 00:12:23.220 --> 00:12:23.800 varme spild. 269 00:12:23.920 --> 00:12:24.320 Det er der nemlig. 270 00:12:24.600 --> 00:12:25.420 Og det må vi ikke glemme. 271 00:12:25.820 --> 00:12:27.020 Jeg tror vi glemmer at hygge. 272 00:12:27.180 --> 00:12:27.900 Halbo, du hygger ikke nok? 273 00:12:28.120 --> 00:12:29.320 Nej, men jeg skal også passe bølserne. 274 00:12:30.000 --> 00:12:30.960 Vi må se, om jeg får givet ham 275 00:12:30.960 --> 00:12:31.520 noget mere at passe. 276 00:12:37.450 --> 00:12:39.650 Ja, det er bare hyggeligt. 277 00:12:42.750 --> 00:12:43.110 Rævspæn. 278 00:12:43.350 --> 00:12:44.550 Jeg vil godt sige noget om rævspæn. 279 00:12:46.270 --> 00:12:49.370 I princippet er rævspæn det allersværeste af grillen. 280 00:12:50.470 --> 00:12:51.570 Og det har noget at gøre, selvom man 281 00:12:51.570 --> 00:12:54.770 finder et Antonus-rævspæn, som den her, som 282 00:12:54.770 --> 00:12:55.830 er fantastisk meget. 283 00:12:56.770 --> 00:13:00.010 Så den smule fedt, der sidder på, når 284 00:13:00.010 --> 00:13:01.490 det blev godt varmt, så virker det som 285 00:13:01.490 --> 00:13:01.790 benzin. 286 00:13:02.570 --> 00:13:04.510 Og vi alle sammen prøver, at man kan 287 00:13:04.510 --> 00:13:05.630 næsten se en sommerdag. 288 00:13:06.190 --> 00:13:07.530 Det kan man også se nu her, hvordan 289 00:13:07.530 --> 00:13:09.030 det ryger. 290 00:13:09.170 --> 00:13:09.810 Det kan ikke undgås. 291 00:13:10.350 --> 00:13:11.330 Det er også det, der skal være med 292 00:13:11.330 --> 00:13:13.390 til, at det får den her karakteristiske grillsmag. 293 00:13:13.510 --> 00:13:14.790 Men rævspæn er noget af det allerværste. 294 00:13:15.310 --> 00:13:18.290 Men det kan man røde brød på, ved 295 00:13:18.290 --> 00:13:20.250 at koge det ganske let i saltværker. 296 00:13:20.310 --> 00:13:22.570 Eller stege det lidt i ovnen. 297 00:13:23.130 --> 00:13:25.430 Så har man ligesom fået bundet fedtstoffet til 298 00:13:25.430 --> 00:13:25.750 kødet. 299 00:13:26.150 --> 00:13:27.230 Og så råser det ikke nær så meget. 300 00:13:27.850 --> 00:13:28.950 For det steger simpelthen lidt mindre. 301 00:13:28.950 --> 00:13:30.230 Jeg vil nok sige, at det bedste er, 302 00:13:30.350 --> 00:13:31.990 som du var inde på allerførst, at koge 303 00:13:31.990 --> 00:13:33.790 den med en lille smule salt i vandet. 304 00:13:34.190 --> 00:13:35.250 I cirka 20 minutter. 305 00:13:37.360 --> 00:13:38.740 Men den kan selvfølgelig også steges. 306 00:13:38.860 --> 00:13:42.700 Hvis I ikke marinerer dem, som man kan 307 00:13:42.700 --> 00:13:44.520 gøre, som de vil vise jer, så synes 308 00:13:44.520 --> 00:13:47.200 jeg også, at det er bedre at grille 309 00:13:47.200 --> 00:13:48.860 dem i et helt sted, når man har 310 00:13:48.860 --> 00:13:49.220 kogt dem. 311 00:13:50.180 --> 00:13:51.640 Det skal man ikke gøre, hvis man marinerer 312 00:13:51.640 --> 00:13:51.740 dem. 313 00:13:51.860 --> 00:13:53.340 Men hvis de ikke er marineret, hvis de 314 00:13:53.340 --> 00:13:55.060 kun er ganske let saltet, så synes jeg, 315 00:13:55.120 --> 00:13:55.920 at I skal grille dem sådan her. 316 00:13:56.520 --> 00:13:58.780 Men I skal også huske, at hvis I 317 00:13:58.780 --> 00:13:59.940 har slagt det ikke godt, så gør sådan. 318 00:14:00.940 --> 00:14:02.220 Og det er for at få brudt den 319 00:14:02.220 --> 00:14:06.180 her fedt over fladen, så varmen bedre kan 320 00:14:06.180 --> 00:14:07.920 komme ned i den. 321 00:14:09.080 --> 00:14:09.440 Sådan. 322 00:14:09.980 --> 00:14:11.260 Så får I et godt resultat. 323 00:14:11.540 --> 00:14:13.100 Så får I det sprødt og lækkert. 324 00:14:13.760 --> 00:14:15.940 Men alligevel får I ikke de råe skobber 325 00:14:15.940 --> 00:14:16.120 på det. 326 00:14:16.620 --> 00:14:16.720 Ja. 327 00:14:18.580 --> 00:14:20.280 Vi har taget lidt rødt oskød med. 328 00:14:21.420 --> 00:14:22.140 Nogle herfordbøffer. 329 00:14:22.940 --> 00:14:23.980 Som vi kan se her, er der lidt 330 00:14:23.980 --> 00:14:24.560 meget fedt på. 331 00:14:24.980 --> 00:14:26.500 Og der har vi igen det samme. 332 00:14:26.680 --> 00:14:27.620 Det er jo også igen noget af det 333 00:14:27.620 --> 00:14:28.940 svære at grille. 334 00:14:29.600 --> 00:14:31.040 Fordi hvis der er meget fedt på, så 335 00:14:31.040 --> 00:14:32.280 kommer den med flammerne. 336 00:14:32.920 --> 00:14:34.160 Så igen er der også noget, vi skal 337 00:14:34.160 --> 00:14:35.460 passe på, hvis der er meget fedt på. 338 00:14:35.500 --> 00:14:36.920 Nu har vi valgt med vilje at tage 339 00:14:36.920 --> 00:14:38.720 nogle, der er ekstra meget fedt på. 340 00:14:38.820 --> 00:14:40.160 Så meget fedt er det sjældent, at vi 341 00:14:40.160 --> 00:14:40.700 har på dem. 342 00:14:41.900 --> 00:14:43.560 Men noget fedt er der på her, og 343 00:14:43.560 --> 00:14:45.060 igen skal vi så også passe på det 344 00:14:45.060 --> 00:14:45.200 her. 345 00:14:45.920 --> 00:14:48.160 Man kan gøre med sin kniv. 346 00:14:49.760 --> 00:14:51.080 Det er sådan set sjovt nok. 347 00:14:51.500 --> 00:14:52.420 Det har noget at gøre med, at man 348 00:14:52.420 --> 00:14:54.240 skal bryde den flade der. 349 00:14:54.660 --> 00:14:56.080 Ligeså snart du bryder fladen der. 350 00:14:56.840 --> 00:14:57.920 Det vil stadigvæk rose lidt. 351 00:14:58.120 --> 00:15:00.780 Men du vil ikke få de klodser, som 352 00:15:00.780 --> 00:15:02.240 det vil give. 353 00:15:02.400 --> 00:15:03.360 Så det kommer også til at smage lidt 354 00:15:03.360 --> 00:15:05.000 som flæskesvær, hvis det er grillet. 355 00:15:05.420 --> 00:15:06.640 Og det er det, vi allesammen godt kan 356 00:15:06.640 --> 00:15:06.740 lide. 357 00:15:06.980 --> 00:15:07.600 Må jeg afbryde? 358 00:15:07.760 --> 00:15:07.860 Ja. 359 00:15:11.420 --> 00:15:12.260 Han er lærenem. 360 00:15:12.620 --> 00:15:13.300 Det var godt. 361 00:15:15.120 --> 00:15:15.840 Skal jeg hygge dig? 362 00:15:15.900 --> 00:15:16.800 Ja, men der er heller ikke noget, der 363 00:15:16.800 --> 00:15:17.180 er skønere. 364 00:15:17.700 --> 00:15:18.420 Det er da fedt at have lidt. 365 00:15:19.360 --> 00:15:20.560 Det er også kun lidt, jeg skal holde 366 00:15:20.560 --> 00:15:20.960 hele udseendet. 367 00:15:24.150 --> 00:15:24.790 Skål Halvor. 368 00:15:25.190 --> 00:15:25.550 Skål. 369 00:15:33.560 --> 00:15:34.180 Det er dejligt. 370 00:15:34.380 --> 00:15:35.260 Prøv at se til mine pølser. 371 00:15:36.980 --> 00:15:37.880 Antonio snakker i for det. 372 00:15:38.700 --> 00:15:40.540 Det er også en skøn ting at grille. 373 00:15:41.340 --> 00:15:43.280 Jeg har altid et dejligt mørkt stykke kød. 374 00:15:43.560 --> 00:15:44.400 Det er et taknemmeligt stykke. 375 00:15:44.500 --> 00:15:45.500 Det er et taknemmeligt stykke, ja. 376 00:15:45.920 --> 00:15:47.580 Har den der fedtmarmerering, der skal til. 377 00:15:48.400 --> 00:15:50.080 Og man kan krydre det, ligesom man har 378 00:15:50.080 --> 00:15:50.400 lyst til. 379 00:15:51.020 --> 00:15:52.480 Og det bliver bare altid. 380 00:15:53.560 --> 00:15:56.820 Nu siger Peter, at krydre kommer at registrere 381 00:15:56.820 --> 00:15:58.620 jer med det samme, der nåede der sag 382 00:15:58.620 --> 00:15:59.000 inde i mig. 383 00:15:59.480 --> 00:16:00.860 Så skal man også med salt. 384 00:16:02.480 --> 00:16:04.420 Man skal altid bruge kropsalt, synes jeg. 385 00:16:04.620 --> 00:16:04.740 Ja. 386 00:16:05.240 --> 00:16:08.960 Og man skal først i sidste, tredjedel af 387 00:16:08.960 --> 00:16:10.180 stegetiden salte. 388 00:16:11.000 --> 00:16:11.400 Jo. 389 00:16:12.060 --> 00:16:13.700 Nogle salter siger endda, at man skal først 390 00:16:13.700 --> 00:16:15.900 salte, når man har det på tallerkenen. 391 00:16:16.020 --> 00:16:16.540 Det synes jeg nu ikke. 392 00:16:16.540 --> 00:16:18.840 Men man skal salte, når det næsten er 393 00:16:18.840 --> 00:16:19.180 færdigt. 394 00:16:19.260 --> 00:16:20.300 Så får man det bedste resultat. 395 00:16:20.400 --> 00:16:21.520 Og det har jo noget at gøre med, 396 00:16:21.760 --> 00:16:23.240 at det er salt, der trækker saften ud 397 00:16:23.240 --> 00:16:23.960 af kødet. 398 00:16:24.160 --> 00:16:25.480 Og jo mere saft, der bliver trukket ud 399 00:16:25.480 --> 00:16:27.400 af et stykke kød, jo dårligere er kødet. 400 00:16:29.300 --> 00:16:31.880 Men med krydderier, tænkte jeg, der er jo 401 00:16:31.880 --> 00:16:33.940 noget, der hedder forskellige slags grillkrydderier. 402 00:16:34.940 --> 00:16:36.300 Det man skal passe på med, det er 403 00:16:36.300 --> 00:16:37.460 ikke at krydre for meget. 404 00:16:38.120 --> 00:16:39.640 For man ser jo mange, de simpelthen smører 405 00:16:39.640 --> 00:16:40.400 det ind i krydderier. 406 00:16:40.780 --> 00:16:41.700 Og det er jo ikke godt, når man 407 00:16:41.700 --> 00:16:43.100 skal grille, for det bliver bare helt sort. 408 00:16:43.660 --> 00:16:47.040 Det skal med omhug og smag og behave. 409 00:16:47.140 --> 00:16:48.860 Ja, men sådan med lidt rund hånd, kan 410 00:16:48.860 --> 00:16:50.300 man nå det. 411 00:16:50.440 --> 00:16:51.180 I den stil, det er det. 412 00:16:51.220 --> 00:16:51.840 Den skal man gøre, ja. 413 00:16:52.020 --> 00:16:53.120 Man skal ikke dyppe det ned i. 414 00:16:55.550 --> 00:16:57.410 Vi har taget nogle Antonius-snidsler med os. 415 00:16:57.850 --> 00:17:00.090 Det er også en virkelig skøn ting at 416 00:17:00.090 --> 00:17:00.250 grille. 417 00:17:00.730 --> 00:17:01.630 Vi har også valgt, at det er noget 418 00:17:01.630 --> 00:17:03.230 af det, vi vil bruge på vores grillspyd. 419 00:17:04.150 --> 00:17:07.310 Vi har noget klump med. 420 00:17:08.050 --> 00:17:09.630 Også godt til grillspyd. 421 00:17:10.130 --> 00:17:11.849 Det man kan sige til grillspyd, det er, 422 00:17:12.010 --> 00:17:16.030 at når man vælger kødtypen, skal man vælge 423 00:17:16.030 --> 00:17:17.730 kød, som har den samme størrelse. 424 00:17:18.170 --> 00:17:18.510 Rigtigt. 425 00:17:20.250 --> 00:17:23.089 Der er der nogen, der bruger kød til 426 00:17:23.089 --> 00:17:24.790 gulas eller til bankekød. 427 00:17:25.609 --> 00:17:28.630 Men man skal ikke sætte det sammen med 428 00:17:28.630 --> 00:17:29.930 en kødtype, som skal have det så lang 429 00:17:29.930 --> 00:17:30.070 tid. 430 00:17:30.810 --> 00:17:33.830 Det vil være synd at bruge noget lidt 431 00:17:33.830 --> 00:17:36.570 oksekød, som skal have længere på grillen, og 432 00:17:36.570 --> 00:17:37.590 så bruge noget godt flæskekød. 433 00:17:37.590 --> 00:17:39.610 Så først vi har taget spydet af grillen, 434 00:17:39.650 --> 00:17:40.610 så skulle vi gerne kunne spise det hele. 435 00:17:40.810 --> 00:17:41.770 Vi skulle ikke gerne kunne lægge det hele 436 00:17:41.770 --> 00:17:42.550 i køkkenet. 437 00:17:43.390 --> 00:17:48.190 Antonius-kålletter med skaft er også en god 438 00:17:48.190 --> 00:17:48.390 ting. 439 00:17:48.830 --> 00:17:49.950 Og man kan faktisk ikke spise mere end 440 00:17:49.950 --> 00:17:50.930 sådan en, og måske en pølse. 441 00:17:51.550 --> 00:17:51.930 Rigtigt. 442 00:17:52.610 --> 00:17:54.470 Vi snakkede marinerede ting før, Moos. 443 00:17:54.630 --> 00:17:54.790 Ja. 444 00:17:55.050 --> 00:17:59.090 Vi har lavet nogle marinerede grillkålletter, og vi 445 00:17:59.090 --> 00:18:00.370 har lavet nogle marinerede revelfene. 446 00:18:01.250 --> 00:18:04.410 Det er slagdrenene, der har marineret dem. 447 00:18:05.590 --> 00:18:06.950 Men synes du ikke, at de skal koges 448 00:18:06.950 --> 00:18:07.130 også? 449 00:18:07.130 --> 00:18:08.370 Dem vil jeg også koge i 20 minutter. 450 00:18:08.490 --> 00:18:08.890 20 minutter, ikke? 451 00:18:09.110 --> 00:18:09.210 Ja. 452 00:18:11.230 --> 00:18:11.970 Hvorfor skal man det? 453 00:18:13.710 --> 00:18:14.730 Nu har du godt nok været her hele 454 00:18:14.730 --> 00:18:14.890 tiden. 455 00:18:14.950 --> 00:18:15.790 Du har ikke kørt så meget efter mig. 456 00:18:15.970 --> 00:18:16.690 Det er fordi, du har gået og passet 457 00:18:16.690 --> 00:18:16.950 grillen. 458 00:18:17.110 --> 00:18:17.570 Det skal jeg også passe. 459 00:18:17.690 --> 00:18:20.510 Det er på grund af, at fedtet vil 460 00:18:20.510 --> 00:18:23.270 sætte ild i grillen, og så vil det... 461 00:18:23.270 --> 00:18:24.230 For det første er noget kød, der skal 462 00:18:24.230 --> 00:18:25.830 grille meget lang tid for at blive mørt, 463 00:18:25.870 --> 00:18:27.310 og når det skal ligge meget længe, så 464 00:18:27.310 --> 00:18:28.330 vil der komme flammer i, og du vil 465 00:18:28.330 --> 00:18:29.710 få noget sort kul at sidde og spise, 466 00:18:29.750 --> 00:18:30.150 og det er det ikke. 467 00:18:30.370 --> 00:18:31.170 Det vil jeg spørge, om vi har kogt 468 00:18:31.170 --> 00:18:31.530 det først? 469 00:18:31.670 --> 00:18:32.270 Ja, helt sikkert. 470 00:18:32.270 --> 00:18:33.570 Eller du kan også tage det i ovnen, 471 00:18:33.770 --> 00:18:35.150 for at stege det eller for at koge 472 00:18:35.150 --> 00:18:35.270 det. 473 00:18:35.490 --> 00:18:36.970 Men selvfølgelig skal det marineres først. 474 00:18:38.250 --> 00:18:39.430 Marineringen skal have lov til at trænge ind 475 00:18:39.430 --> 00:18:41.770 i kødet, og så skal det lige have 476 00:18:41.770 --> 00:18:42.450 et opkog. 477 00:18:42.610 --> 00:18:43.030 Ja, helt sikkert. 478 00:18:43.630 --> 00:18:45.650 En ting med marineringen blandt andet af nogle 479 00:18:45.650 --> 00:18:49.770 koteletter, gør jo, at de bliver enormt mørre 480 00:18:49.770 --> 00:18:49.910 af det. 481 00:18:50.190 --> 00:18:51.910 De bliver ekstra mørre af at ligge i 482 00:18:51.910 --> 00:18:52.330 den olie der. 483 00:18:52.750 --> 00:18:53.930 Men jeg synes, at vi skulle få nogle 484 00:18:53.930 --> 00:18:54.750 af de ting på grillen. 485 00:18:54.930 --> 00:18:55.890 Jeg vil godt lide... 486 00:18:55.890 --> 00:18:57.730 Nu har vi lavet nogle helt masse lækre 487 00:18:57.730 --> 00:18:57.970 ting. 488 00:18:59.270 --> 00:19:01.730 Og det alfa og omega er, at man 489 00:19:01.730 --> 00:19:02.670 har tålmodighed. 490 00:19:03.430 --> 00:19:05.090 Din grill skal være rigtig. 491 00:19:05.650 --> 00:19:08.270 For sådan en som den her bliver prægtfuldt 492 00:19:08.270 --> 00:19:08.910 sprød og lækker. 493 00:19:09.310 --> 00:19:11.210 Men kun, hvis der er god varme på. 494 00:19:11.350 --> 00:19:11.750 Helt sikkert. 495 00:19:11.890 --> 00:19:13.750 Jeg spørger det i sovledder, og I vil 496 00:19:13.750 --> 00:19:16.290 sige, at grillen er ikke lige mig. 497 00:19:17.210 --> 00:19:17.990 Behandler det rigtigt? 498 00:19:18.550 --> 00:19:19.210 God varme på? 499 00:19:19.330 --> 00:19:20.410 Hælder alt for meget varme på? 500 00:19:20.570 --> 00:19:22.710 Og så arbejder man tingene inden der er 501 00:19:22.710 --> 00:19:22.950 for lidt? 502 00:19:23.490 --> 00:19:24.250 Ja, helt sikkert. 503 00:19:25.130 --> 00:19:26.550 Hvad skal vi bede Helbo om at lægge 504 00:19:26.550 --> 00:19:26.710 på? 505 00:19:26.710 --> 00:19:27.730 Vi skal have nogle af de majoneder. 506 00:19:27.910 --> 00:19:28.450 Ja, det synes jeg. 507 00:19:30.550 --> 00:19:32.810 Og lidt kalkun også. 508 00:19:35.980 --> 00:19:37.720 Grillspyd er jo rigtig som Peder sagde før. 509 00:19:38.660 --> 00:19:41.260 Det er kun fantasien, der sætter grænser for. 510 00:19:42.000 --> 00:19:44.300 Men rettesnoren er, at man vælger nogle typer 511 00:19:44.300 --> 00:19:46.640 ting, som har samme stegetid. 512 00:19:47.300 --> 00:19:48.260 Det er nok så væsentligt, ikke? 513 00:19:49.900 --> 00:19:51.660 Og så er der også en... 514 00:19:52.240 --> 00:19:53.740 Man skal huske med grillspyd. 515 00:19:54.380 --> 00:19:57.440 Og det er så vores faglige erfaring, der 516 00:19:57.440 --> 00:19:57.800 siger det. 517 00:19:58.300 --> 00:20:00.180 Grillspyd skal komme i to temping. 518 00:20:01.540 --> 00:20:05.060 Hvis man beregner to grillspyd til hver, så 519 00:20:05.060 --> 00:20:08.020 skal man have den ene på tallerkenen, før 520 00:20:08.020 --> 00:20:09.620 man lægger den anden på. 521 00:20:10.420 --> 00:20:12.580 Og det er for at få det sidste. 522 00:20:12.840 --> 00:20:15.520 Det sidste kan være en blandende fornøjelse, for 523 00:20:15.520 --> 00:20:16.760 så bliver det alt for meget stegt. 524 00:20:17.080 --> 00:20:18.080 Jo, helt sikkert. 525 00:20:19.220 --> 00:20:20.400 Skal vi prøve at lave på grillspyd? 526 00:20:20.700 --> 00:20:22.220 Du skærer lidt kød ud, så skærer jeg 527 00:20:22.220 --> 00:20:23.140 lidt rød og grøn peber ud. 528 00:20:26.020 --> 00:20:32.230 Det er så smag og behage, hvor store 529 00:20:32.230 --> 00:20:32.770 man vil have dem. 530 00:20:35.070 --> 00:20:36.790 I mine øjne skal det være sådan, at 531 00:20:36.790 --> 00:20:42.310 man skærer dem over én gang på tallerkenen. 532 00:20:54.110 --> 00:20:55.770 Nu er de andre godt optrædet, så jeg 533 00:20:55.770 --> 00:20:56.690 kan godt hygge mig lidt alene. 534 00:20:56.770 --> 00:20:57.190 Hygge, hygge. 535 00:20:58.190 --> 00:20:59.330 Jeg kan hygge mig lidt alene. 536 00:21:02.560 --> 00:21:03.560 Det er noget hygge med det. 537 00:21:09.210 --> 00:21:11.410 Nu snakkede vi stegetid før. 538 00:21:12.450 --> 00:21:13.810 Hvorfor kommer vi en pølse på? 539 00:21:14.330 --> 00:21:16.850 Det kan vi til at gøre, fordi det 540 00:21:16.850 --> 00:21:18.630 er en pølse, der kan tåle at ligge 541 00:21:18.630 --> 00:21:19.250 længe på grillen. 542 00:21:19.970 --> 00:21:22.130 For ellers skulle vi nok tænke os lidt 543 00:21:22.130 --> 00:21:22.670 om det også. 544 00:21:23.630 --> 00:21:24.810 Det er nemlig rigtigt. 545 00:21:25.550 --> 00:21:26.610 Skal vi have lidt farve ind imellem? 546 00:21:28.030 --> 00:21:29.510 Jeg er ved at lave min egen her. 547 00:21:29.510 --> 00:21:31.310 Det er jo det lækre ved at grille. 548 00:21:32.270 --> 00:21:35.710 At man kan kombinere, ligesom man selv synes, 549 00:21:35.850 --> 00:21:38.070 at man kunne lave en med bare pølser. 550 00:21:39.130 --> 00:21:40.050 Med bare pølser. 551 00:21:46.360 --> 00:21:48.280 Nu har jeg også noget, der er godt 552 00:21:48.280 --> 00:21:48.600 at grille. 553 00:21:49.100 --> 00:21:50.100 Det er for at sætte med små løg. 554 00:21:51.420 --> 00:21:54.160 Hvis man tager små hele løg og skræller 555 00:21:54.160 --> 00:21:58.970 dem og sørger for, at de er pænt 556 00:21:58.970 --> 00:22:00.790 renset, så er det alle tiders. 557 00:22:01.270 --> 00:22:03.350 Alle tiders og hvad er det? 558 00:22:03.350 --> 00:22:03.450 Fire? 559 00:22:04.450 --> 00:22:05.130 Fire højde. 560 00:22:05.130 --> 00:22:05.630 Tid. 561 00:22:08.250 --> 00:22:09.510 Det er alle tiders at grille. 562 00:22:09.850 --> 00:22:11.250 Og smage pragtfuldt. 563 00:22:11.650 --> 00:22:12.450 Så har vi den der helbog. 564 00:22:13.430 --> 00:22:14.090 Tre minutter. 565 00:22:15.570 --> 00:22:20.170 Vi har ligesom valgt i den her udsendelse 566 00:22:20.170 --> 00:22:23.110 ikke at vise jer, hvordan man griller. 567 00:22:23.650 --> 00:22:24.810 For det kan de fleste mennesker. 568 00:22:26.050 --> 00:22:27.310 Sikkerheden vil vi slå i slag for. 569 00:22:27.770 --> 00:22:28.970 Og så vil vi godt prøve at vise 570 00:22:28.970 --> 00:22:30.910 jer, hvad vi synes, der hører med til 571 00:22:30.910 --> 00:22:31.370 en grilleaften. 572 00:22:31.990 --> 00:22:33.930 Uden at det kommer op i voldsomme priser. 573 00:22:34.470 --> 00:22:38.410 Men noget som også er ligeså vigtigt som 574 00:22:38.410 --> 00:22:43.390 kød, det er at man får lidt af 575 00:22:43.390 --> 00:22:43.910 de våde varer. 576 00:22:44.470 --> 00:22:46.630 Og det hønger helt sikkert sammen. 577 00:22:47.310 --> 00:22:47.570 Flot. 578 00:22:47.890 --> 00:22:48.150 Flot? 579 00:22:48.330 --> 00:22:48.470 Ja. 580 00:22:49.010 --> 00:22:49.690 Det kan godt være, at jeg hellere vil 581 00:22:49.690 --> 00:22:49.950 have din. 582 00:22:50.390 --> 00:22:51.010 Det kan du bare se. 583 00:22:52.970 --> 00:22:53.370 Helbog. 584 00:22:53.850 --> 00:22:55.130 Kan du løfte det ud af lidt for 585 00:22:55.130 --> 00:22:56.190 at grille? 586 00:22:56.190 --> 00:22:57.410 Jeg kan godt spørge om noget herovre. 587 00:22:57.890 --> 00:22:58.890 Jeg kommer og svarer på det. 588 00:22:58.890 --> 00:23:01.830 Når man griller derhjemme, så er følelsen af, 589 00:23:01.870 --> 00:23:03.150 at det bliver saltigt. 590 00:23:03.230 --> 00:23:04.210 Skal man sikkert vende dem ret hurtigt? 591 00:23:05.550 --> 00:23:06.810 Altså du skal... 592 00:23:06.810 --> 00:23:07.950 Så bliver det ret saltigt herovre. 593 00:23:08.190 --> 00:23:09.370 Skal man sikkert vende dem ligesom det lukker 594 00:23:09.370 --> 00:23:09.690 på mig? 595 00:23:09.810 --> 00:23:09.990 Jo. 596 00:23:10.510 --> 00:23:11.390 Det er rigtigt. 597 00:23:11.430 --> 00:23:13.330 Du skal grille på samme måde. 598 00:23:13.910 --> 00:23:16.130 Altså hvis man tror, at man kan stege 599 00:23:16.130 --> 00:23:18.030 en cornet halvt igennem på den ene side. 600 00:23:18.490 --> 00:23:19.030 Det er før man vender. 601 00:23:19.370 --> 00:23:20.130 Det er forkert. 602 00:23:21.110 --> 00:23:21.970 Man skal hellere vende mange gange. 603 00:23:23.230 --> 00:23:23.890 Mange gange. 604 00:23:25.150 --> 00:23:26.190 Og så en ting. 605 00:23:26.270 --> 00:23:27.390 Man må aldrig stikke i tingene. 606 00:23:27.850 --> 00:23:29.450 Det må man nu ikke i nogen ting. 607 00:23:30.010 --> 00:23:30.590 Det mangler en støvs. 608 00:23:31.810 --> 00:23:33.330 Man skal vende som Helbo gør. 609 00:23:33.610 --> 00:23:34.410 Løft det ned under. 610 00:23:34.890 --> 00:23:36.530 Ved at stikke i det, fordi man ønsker 611 00:23:36.530 --> 00:23:38.210 jo at få saften indeni. 612 00:23:38.590 --> 00:23:39.150 Helt sikkert. 613 00:23:39.690 --> 00:23:40.430 Men prøv nu at se her. 614 00:23:40.670 --> 00:23:41.390 Nu har pølsen... 615 00:23:42.010 --> 00:23:43.410 Jeg kan godt fortælle jer, at der er 616 00:23:43.410 --> 00:23:44.210 god varme på. 617 00:23:44.410 --> 00:23:44.510 Ja. 618 00:23:49.800 --> 00:23:50.480 Er det godt? 619 00:23:50.760 --> 00:23:50.900 Ja. 620 00:23:51.920 --> 00:23:52.780 Vil du have din kasse med? 621 00:23:52.940 --> 00:23:53.220 Ja. 622 00:23:53.780 --> 00:23:54.400 Ja, de er gode. 623 00:23:54.480 --> 00:23:54.760 De er gode. 624 00:23:58.120 --> 00:23:59.540 Helbo, jeg har snakket lidt om vinen før. 625 00:24:00.060 --> 00:24:02.820 Skulle du ikke komme med et godt forslag? 626 00:24:03.520 --> 00:24:05.600 Jo, jeg synes, at forslaget, som jeg har 627 00:24:05.600 --> 00:24:07.400 kommet med her, synes jeg selv er fremragende. 628 00:24:07.500 --> 00:24:08.860 Lad os bare høre jeres ursager om det. 629 00:24:09.840 --> 00:24:10.560 En rosévine. 630 00:24:12.080 --> 00:24:12.440 Afkølet. 631 00:24:12.440 --> 00:24:12.800 Halvtørr. 632 00:24:13.360 --> 00:24:15.060 Synes jeg er et personligt og meget perfekt 633 00:24:15.060 --> 00:24:15.220 ting. 634 00:24:15.240 --> 00:24:17.260 Det er også en dejlig frisk og en 635 00:24:17.260 --> 00:24:17.700 dejlig ting. 636 00:24:19.480 --> 00:24:20.500 Det er selvfølgelig, at man kan bruge rødvin. 637 00:24:21.320 --> 00:24:23.180 Det er også meget anvendeligt til grib. 638 00:24:23.500 --> 00:24:25.520 Nogen ønsker en rødvin, en let rødvin, som 639 00:24:25.520 --> 00:24:26.380 man kan også bruge. 640 00:24:27.500 --> 00:24:29.080 I dag har jeg så gået ind for 641 00:24:29.080 --> 00:24:30.260 en rosévine. 642 00:24:31.960 --> 00:24:33.540 Jeg synes, at jeres glas er kommet med 643 00:24:33.540 --> 00:24:33.860 herovre. 644 00:24:33.880 --> 00:24:35.440 Jeg kunne så nyde det lækre søen herovre. 645 00:24:39.900 --> 00:24:41.180 Vi kan da ikke sige andet, end at 646 00:24:41.180 --> 00:24:45.280 der er grundlaget for rigtig mange hyggeaftener her. 647 00:24:46.320 --> 00:24:48.740 Det er det helt sikkert. 648 00:24:50.340 --> 00:24:52.940 Og som sagt, fantasien. 649 00:24:56.470 --> 00:24:57.870 Skal vi ikke, om vi skal tage den 650 00:24:57.870 --> 00:24:59.470 én gang til? 651 00:25:00.370 --> 00:25:04.150 Brug heller for meget kul, så I er 652 00:25:04.150 --> 00:25:05.170 fri for at fylde efter. 653 00:25:05.970 --> 00:25:09.690 Og tag den risiko med væsken. 654 00:25:10.770 --> 00:25:12.150 Og have tålmodighed. 655 00:25:12.810 --> 00:25:13.590 Hyggea imens. 656 00:25:14.390 --> 00:25:17.730 Hyggea imens kulene bliver hvide. 657 00:25:17.910 --> 00:25:18.930 Med et lille glas. 658 00:25:20.250 --> 00:25:22.070 Og så arbejder man lidt mere. 659 00:25:22.110 --> 00:25:22.890 Aftenen giver meget mere succes. 660 00:25:23.290 --> 00:25:24.430 Eller middagen. 661 00:25:27.030 --> 00:25:28.490 Så rigtig god grilleaften. 662 00:25:28.690 --> 00:25:30.430 Jeg håber, at vi får nogle gode samarbejde. 663 00:25:30.790 --> 00:25:31.210 Helt sikkert. 664 00:25:31.770 --> 00:25:32.070 Skål. 665 00:25:33.090 --> 00:25:33.490 Tak for det. 666 00:26:57.750 --> 00:26:59.750 Ja, og så kommer vi tilbage til vores 667 00:26:59.750 --> 00:27:01.550 ekstraudsendelse for en lille halv time siden. 668 00:27:02.250 --> 00:27:04.030 Vi har her nogle intervjuer. 669 00:27:05.150 --> 00:27:08.010 Og vi stiller tiden tilbage en lille times 670 00:27:08.010 --> 00:27:08.230 tid. 671 00:27:52.560 --> 00:27:54.260 Har I nogen anelse om, hvad der er 672 00:27:54.260 --> 00:27:55.440 gået for sig herude og deroppe? 673 00:27:55.840 --> 00:27:57.680 Ja, det er sket, at det startede med 674 00:27:57.680 --> 00:27:58.360 en fortyrgrud. 675 00:27:58.560 --> 00:28:00.660 Hvor termostegen var gået i stykker, så det 676 00:28:00.660 --> 00:28:01.420 gik ind i olien. 677 00:28:02.000 --> 00:28:03.760 Og det forplanede sig videre fra M-hætten 678 00:28:03.760 --> 00:28:05.440 og så hele vejen ud i tagkonstruktionen. 679 00:28:06.780 --> 00:28:07.640 Og jeg har talt med dem, der var 680 00:28:07.640 --> 00:28:07.840 herude. 681 00:28:07.960 --> 00:28:08.920 De sagde, at i løbet af 30 sekunder 682 00:28:08.920 --> 00:28:09.680 var det helt omspændt. 683 00:28:09.760 --> 00:28:10.260 De måtte løbe ud. 684 00:28:11.000 --> 00:28:12.340 Det er sådan set det eneste, vi ved. 685 00:28:12.740 --> 00:28:13.820 Der er noget, vi og andre kan tage 686 00:28:13.820 --> 00:28:14.440 ved lære af. 687 00:28:14.560 --> 00:28:15.980 I forbindelse med fortyrstegen måske. 688 00:28:16.600 --> 00:28:16.980 Det er det. 689 00:28:17.260 --> 00:28:18.460 Og det har vi også haft en gang, 690 00:28:18.540 --> 00:28:18.820 kan jeg huske. 691 00:28:19.000 --> 00:28:20.000 Op i tv. 692 00:28:20.240 --> 00:28:20.900 Vi snakkede om det der. 693 00:28:21.400 --> 00:28:22.480 Hvor mange har I sat ind her? 694 00:28:23.140 --> 00:28:25.400 Der er sat 16 mand ind nu her. 695 00:28:25.920 --> 00:28:27.120 Og særligt røgdykker. 696 00:28:27.740 --> 00:28:29.260 Men vi må i hvert fald konstatere, at 697 00:28:29.260 --> 00:28:30.500 hele tagkonstruktionen brænder. 698 00:28:31.480 --> 00:28:33.020 Og du virker, som om du lider at 699 00:28:33.020 --> 00:28:33.820 komme ud af sengen. 700 00:28:34.980 --> 00:28:35.780 Nej, det er jeg nu ikke. 701 00:28:35.880 --> 00:28:36.960 Men jeg var der, der hjemmer jo. 702 00:28:37.120 --> 00:28:37.820 Jeg er blevet tilkaldt. 703 00:28:37.940 --> 00:28:38.920 Det er de fleste af dem, der er 704 00:28:38.920 --> 00:28:39.100 herude. 705 00:28:39.800 --> 00:28:41.240 Fordi der er ikke så mange frustrationer. 706 00:28:42.660 --> 00:28:43.280 Og hvad nu? 707 00:28:44.160 --> 00:28:45.120 Hvad gør I nu med det? 708 00:28:46.640 --> 00:28:47.660 Ja, det går jo lang tid, inden vi 709 00:28:47.660 --> 00:28:48.160 bliver færdige nu. 710 00:28:48.300 --> 00:28:49.500 Fordi jeg syntes lige, at du skulle snakke 711 00:28:49.500 --> 00:28:50.140 med indsatslederne her. 712 00:28:50.200 --> 00:28:51.320 Det er Jørgen Skov-Petersen. 713 00:28:51.320 --> 00:28:53.520 Ja, det hele skal jo slukkes. 714 00:28:53.700 --> 00:28:54.740 Men der går lang tid, inden det bliver 715 00:28:54.740 --> 00:28:55.100 slukket. 716 00:28:55.440 --> 00:28:56.240 Og du regner ikke med, at der er 717 00:28:56.240 --> 00:28:57.080 til at redde noget som helst? 718 00:28:58.020 --> 00:28:59.100 Nej, det tror jeg ikke. 719 00:28:59.260 --> 00:29:01.960 Fordi hele tagkonstruktionen skal i hvert fald bygges 720 00:29:01.960 --> 00:29:03.200 op fra bunden af igen. 721 00:29:04.260 --> 00:29:05.580 Og vi kan også sige, at alt inventaret, 722 00:29:05.600 --> 00:29:08.340 som er i karakterier og inde i selve 723 00:29:08.340 --> 00:29:09.520 karakteriet, det er jo også brændt. 724 00:29:10.760 --> 00:29:10.900 Ja. 725 00:29:11.280 --> 00:29:12.400 Vi prøver at tale med Jørgen Skov om 726 00:29:12.400 --> 00:29:12.500 det. 727 00:29:28.280 --> 00:29:29.820 Jørgen Olsen, du er indsatsleder her. 728 00:29:29.940 --> 00:29:31.020 Hvornår indgiver I alarmen? 729 00:29:31.520 --> 00:29:33.120 Den indgik her 16. 730 00:29:33.260 --> 00:29:33.640 27. 731 00:29:35.420 --> 00:29:37.520 Med meldingen om, at der var et i 732 00:29:37.520 --> 00:29:40.020 en frityrbryde på dagcenteret. 733 00:29:40.580 --> 00:29:42.240 Og nu står vi her halvanden time efter, 734 00:29:42.500 --> 00:29:43.380 og man må jo nok sige, at det 735 00:29:43.380 --> 00:29:44.000 er ikke til at redde? 736 00:29:44.520 --> 00:29:44.780 Nej. 737 00:29:45.320 --> 00:29:47.500 Det er et sørgeligt resultat, vi har fået 738 00:29:47.500 --> 00:29:47.780 ud af det. 739 00:29:49.140 --> 00:29:53.580 Det var en ret kraftig indløs inde i 740 00:29:53.580 --> 00:29:56.500 selve køkkenet omkring frityrbryden. 741 00:29:56.900 --> 00:29:59.680 Da vi kom, der havde jeg to røgdykker 742 00:29:59.680 --> 00:30:00.480 ret hurtigt inde. 743 00:30:01.600 --> 00:30:03.420 Men jeg var godt klar over, at der 744 00:30:03.420 --> 00:30:04.660 var mere end det, der var i lige 745 00:30:04.660 --> 00:30:05.040 da vi kom. 746 00:30:05.160 --> 00:30:07.620 For det røg kraftigt ud af tagkonstruktionen. 747 00:30:08.560 --> 00:30:11.860 Og jeg lavede en ret hurtig rekondensering på 748 00:30:11.860 --> 00:30:14.280 taget og inde i selve bygningen. 749 00:30:15.260 --> 00:30:19.400 Og der konstaterede jeg, at slukningsforholdene var meget 750 00:30:19.400 --> 00:30:19.860 vanskelige. 751 00:30:21.080 --> 00:30:22.260 Så jeg var godt klar over, at den 752 00:30:22.260 --> 00:30:23.760 var svær at få fat i. 753 00:30:24.560 --> 00:30:25.900 Der er vel også et andet problem herude. 754 00:30:25.980 --> 00:30:26.980 I er ikke rigtig vant nok. 755 00:30:27.760 --> 00:30:27.960 Hvilket? 756 00:30:28.140 --> 00:30:29.500 I er ikke rigtig vant nok herude. 757 00:30:29.500 --> 00:30:32.300 I har sendt ud efter den til en 758 00:30:32.300 --> 00:30:32.720 vandvogn? 759 00:30:33.120 --> 00:30:33.480 Tankvogn? 760 00:30:33.620 --> 00:30:35.440 Det er, fordi vi har en tæmmelig kraftig 761 00:30:35.440 --> 00:30:37.500 strålvarme om ved sprøjten i øjeblikket. 762 00:30:38.400 --> 00:30:40.160 Og i stedet for at flytte sprøjten, så 763 00:30:40.160 --> 00:30:42.440 har vi foretrukket at få en vandtankvogn til. 764 00:30:43.020 --> 00:30:45.020 Og lave en indsats over på det hjørne 765 00:30:45.020 --> 00:30:45.940 derovre. 766 00:30:46.860 --> 00:30:48.460 Det, der bliver tilbage her, er vel egentlig 767 00:30:48.460 --> 00:30:49.000 kun at rive ned? 768 00:30:50.640 --> 00:30:54.380 Det er måske også så drastisk, men der 769 00:30:54.380 --> 00:30:56.280 er blevet et stort oprydningsarbejde nu. 770 00:30:56.600 --> 00:30:57.960 Så lad os nu se, hvor slemt det 771 00:30:57.960 --> 00:30:58.160 ser ud. 772 00:30:58.160 --> 00:31:01.540 Men hele tagkonstruktionen er i hvert fald totalt 773 00:31:01.540 --> 00:31:02.220 udbrændt. 774 00:31:02.720 --> 00:31:04.840 Hvor mange mand har I for Roskilde Brændvæsen 775 00:31:04.840 --> 00:31:05.180 indsat? 776 00:31:06.740 --> 00:31:09.620 På nødvendig tidspunkt har vi lige omkring 20 777 00:31:09.620 --> 00:31:09.860 mand. 778 00:31:10.680 --> 00:31:12.480 Og vi har tre ståbenkøretøjer, og så har 779 00:31:12.480 --> 00:31:13.500 vi vores drejestig. 780 00:31:14.940 --> 00:31:18.100 Og så har vi vores pionervogn herude også. 781 00:31:18.720 --> 00:31:20.900 Vi havde regnet med at kunne lave en 782 00:31:20.900 --> 00:31:23.700 indsats op for selve tagkonstruktionen, da vi landede 783 00:31:23.700 --> 00:31:24.000 herude. 784 00:31:24.000 --> 00:31:25.640 Men det måtte vi altså opgive på grund 785 00:31:25.640 --> 00:31:27.620 af varme og røg. 786 00:31:28.440 --> 00:31:29.920 Og så er det meget vanskeligt i forholdet 787 00:31:29.920 --> 00:31:30.440 på en tredje døgn. 788 00:32:03.500 --> 00:32:04.040 Allerede kl. 789 00:32:04.660 --> 00:32:06.780 20.05 kommer vi tilbage med endnu en 790 00:32:06.780 --> 00:32:08.500 ekstra udsendelse fra DARP Idrætscenter. 791 00:32:09.720 --> 00:32:11.080 Det var, hvad vi havde at bringe nu. 792 00:32:11.460 --> 00:32:12.820 Vi holder en pause frem til kl. 793 00:32:12.920 --> 00:32:15.320 20.05, hvor vi så kommer med programafsigten. 794 00:32:16.060 --> 00:32:17.420 Tak for nu og på gensyn. 795 00:38:30.950 --> 00:38:35.410 Danske tekster af Jesper Buhl Scandinavian Text Service 796 00:39:06.030 --> 00:39:08.210 2018
Serie
Dato udgivet
Emneord
Kommentarer